23.07.2013, 22:32
Spójrz sam na te wielkie ryby i zastanów się czy dobrze robisz zostawiając je w tak małym zbiorniku. Bezdyskusyjnie nie powinno ich tu być. I nie oglądaj się na dziadka i ciotkę, tylko szukaj im innego lokum, najlepiej powyżej 250l.
Kirysy pewnie zakupiłeś innego gatunku niż miałeś- najlepiej byłoby to stado ujednolicić.
Podaj pH i GH wody. Może być info ze strony wodociągów twojej miejscowości.
W obecnym litrażu, tj 112l mogą pozostać jedynie kiryski i zbrojniki - o ile to para. I na tej podstawie można uzupełnić obsadę o ławicę i rybkę terytorialną na zastępstwo skalarów i bocji.
Jednak nie chcę doradzić źle, jeszcze nie wiem jakie cechy ma woda, dlatego może wstrzymam się z tą podpowiedzią.
Kirysy pewnie zakupiłeś innego gatunku niż miałeś- najlepiej byłoby to stado ujednolicić.
Podaj pH i GH wody. Może być info ze strony wodociągów twojej miejscowości.
W obecnym litrażu, tj 112l mogą pozostać jedynie kiryski i zbrojniki - o ile to para. I na tej podstawie można uzupełnić obsadę o ławicę i rybkę terytorialną na zastępstwo skalarów i bocji.
Jednak nie chcę doradzić źle, jeszcze nie wiem jakie cechy ma woda, dlatego może wstrzymam się z tą podpowiedzią.