03.10.2012, 19:41
Dochowałem się młodych RC bez żadnych kotników. Akwarium mam małe ok 40 l. Roślin sporo- mchy ,lodygowce, glosia ,gałęzatka , moczarka . Obsada to trzy gupiki i 8 neonek.Zaraz po ciąży gupiki trochę ganiały maluchy , ale nie zaobserwowałem , by któregoś dopadły .Krewetki RC wbrew pozorom są bardzo szybkie. Sporo tego się urodziło , choć trudno powiedzieć ile. Żyją już jakieś dwa tygodnie ,i teraz maję ponad pół centymetra. Nie chowają się specjalnie, jak jakaś rybcia za blisko podpłynie to odskakują kilka centymetrów dalej. Ani gupiki ani neonki nie interesują się nimi za bardzo . obawiam się tylko że następne trzy samice noszą już jajca jakieś dwa tygodnie ,i może być z tego sporo za dużo krewetek. W poprzednich postach czytałem że gupiki zjadają maluchy. Z moich doświadczeń mogę powiedzieć że to nieprawda
Nie spojrzałem na datę posta ,przepraszam, ale może komuś się przyda (sam nie tak dawno zastanawiałem się nad obsadą do rc)
Nie spojrzałem na datę posta ,przepraszam, ale może komuś się przyda (sam nie tak dawno zastanawiałem się nad obsadą do rc)