07.04.2012, 16:07
Witam!
Mam w akwarium obsadę:
harem(1+2) gurami złotych
20x bystrzyk griema
sporo krewetek rc(chyba ze 100) które wylądują w akwarium 54l
4 cierniooczki
samiczka zbrojnika niebieskiego(dokupiłam zbrojnika niebieskiego odmiany złotej czy jakoś tak i mam nadzieję,że to samiec).
To by było na tyle ;]
Akwarium będzie raczej ogólne po lewej stronie będzie piasek i góra na której będą umieszczone kamienie i roślinki a po prawej będzie jakiś korzonek oraz roślinki.
Co mogę dołożyć do obsady?
Chciałabym dodatkowo jakąś parkę/harem lub dwa i coś do tego. jakieś porady?
Myślałam o pielęgnicach meekach, skośnopręgich,sajicach,miodowych ale są chyba dosyć agresywne.Da radę którąś z tych? tylko żeby roślinek nie podgryzała.może jakąś z pielęgniczek albo barwniaki czerwonobrzuche?
Proszę o propozycje(najlepiej kilka jeśli komuś się nudzi).
Dodam, że tutaj:
http://forum.superakwarium.pl/pielegnice...32412.html
wyczytałam,że te pielęgnicę:
Pielęgnica Nikaraguańska, Pielęgnica Meeka, Pielęgnica Eliota, Pielęgnica Sajica
nie są zbytnio agresywne i jestem także nimi zainteresowana.
Mam w akwarium obsadę:
harem(1+2) gurami złotych
20x bystrzyk griema
sporo krewetek rc(chyba ze 100) które wylądują w akwarium 54l
4 cierniooczki
samiczka zbrojnika niebieskiego(dokupiłam zbrojnika niebieskiego odmiany złotej czy jakoś tak i mam nadzieję,że to samiec).
To by było na tyle ;]
Akwarium będzie raczej ogólne po lewej stronie będzie piasek i góra na której będą umieszczone kamienie i roślinki a po prawej będzie jakiś korzonek oraz roślinki.
Co mogę dołożyć do obsady?
Chciałabym dodatkowo jakąś parkę/harem lub dwa i coś do tego. jakieś porady?
Myślałam o pielęgnicach meekach, skośnopręgich,sajicach,miodowych ale są chyba dosyć agresywne.Da radę którąś z tych? tylko żeby roślinek nie podgryzała.może jakąś z pielęgniczek albo barwniaki czerwonobrzuche?
Proszę o propozycje(najlepiej kilka jeśli komuś się nudzi).
Dodam, że tutaj:
http://forum.superakwarium.pl/pielegnice...32412.html
wyczytałam,że te pielęgnicę:
Pielęgnica Nikaraguańska, Pielęgnica Meeka, Pielęgnica Eliota, Pielęgnica Sajica
nie są zbytnio agresywne i jestem także nimi zainteresowana.