05.03.2012, 19:59
Siemka, planuje rozmnożyć skalary ale bez mojej intgerencji, żeby same je odchowały (do 2tygodni)
Jaka odmiana jest najlepsza jeśli chce wychować narybek? podobno standardowa (wg. mnie najładniejsze
)
Ile sztuk na początek? może być 8 (po 2 z innych źródeł)? , jeżeli tak, to czy mogę kupić 2 standardowe,2koi,2czarne,2białe? Czy lepiej tylko same standardy? zależy mi na odchowie narybku. Akwarium w jakim będą przebywać to ok. 120litrów , około,bo niewiem ile ,bo biore od wujka ,ale napewno ma 80x40 więc chyba 120 będzie. Po dobraniu się pary reszte oczywiście sprzedam reszte. A parke po odchowie młodych i dorośnięciu do ok. 15cm wysokości odłowie do 240l
Jaka odmiana jest najlepsza jeśli chce wychować narybek? podobno standardowa (wg. mnie najładniejsze
) Ile sztuk na początek? może być 8 (po 2 z innych źródeł)? , jeżeli tak, to czy mogę kupić 2 standardowe,2koi,2czarne,2białe? Czy lepiej tylko same standardy? zależy mi na odchowie narybku. Akwarium w jakim będą przebywać to ok. 120litrów , około,bo niewiem ile ,bo biore od wujka ,ale napewno ma 80x40 więc chyba 120 będzie. Po dobraniu się pary reszte oczywiście sprzedam reszte. A parke po odchowie młodych i dorośnięciu do ok. 15cm wysokości odłowie do 240l
240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)