• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gotowy zbiornik 112 litrów

Witaj acotam,
jak widzisz koledzy są dość ostrzy w ocenie - tak to już jest na tym forum, wszyscy pracują nad profesjonalnie wyglądającym baniakiem dlatego też nie poklepią Cię po plecach i powiedzą, że jest ok, kiedy nie jest. Ale głowa do góry! Weź naszą krytykę jako wskaźnik co poprawić. Ja osobiście uważam, że Twój baniaczek ma potenciał, ale muszisz na to popracować - poczytaj, popytaj, popracuj i będziesz mieć z naszĄ pomocą cudeńko!
Po pierwsze, myślę że potrzebujesz lepsze światło - co najmniej jeszcze jedną świetlówkę jaką masz.
Po drugie - woda wygląda na mętną - co używasz w filtrze do filtracji? (wkłady)
Po trzecie - piasek nie jest dobrym podłożem dla roślin - korzenie nie mają dostępu do tlenu i zaczynają gnić z czasem. Lepiej zaopatrz się w większy żwirek - 2-3mm.
Po czwarte - jak Ci ta grzałka działa? Jest z termostatem? Moim zdaniem jest za mała do takiego litrarzu...

Na sam koniec - korzeń wygląda super! Co do kamieni to nie wiem - za bardzo ich nie widać w tej wodzie.

Jaką obsadę planujesz na przyszłość?

Pozdrawiam!
---------------------------------------
edit: Własnie zauważyłam drugie zdjęcie - o wiele bardziej mi się podoba Smile Ale nie cofam niczego co wspomniałam poprzednio - potrzebujesz o wiele silniejszego światła. Sprawdziałeś kamnienie octem? Z czego masz tapetę/tło? Podoba mi się Smile
ps. Ten ręcznik pod akwarium uroku nie dodaje... Jeśli chcesz coś na spód akwarium co by odizolowało je od mebli + rozłożyło wagę równomiernie zaopatrz się w styropian - grubośc około 0,5cm lub więcej - po zalaniu akwarium przytnij styropian do kształtu akwarium i będzie wyglądać o wiele lepiej - zawsze możesz też pomalować go na czarno, to już wogóle nei będzie się rzucać w oczy.

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

Wiadomości w tym temacie
Gotowy zbiornik 112 litrów - przez acotam - 02.03.2012, 20:22
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez toomeka@wp.pl - 02.03.2012, 20:40
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez Przemysław - 02.03.2012, 20:54
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez acotam - 02.03.2012, 21:08
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez Sol - 02.03.2012, 21:19
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez acotam - 02.03.2012, 21:43
RE: Gotowy zbiornik 112 litrów - przez Sol - 03.03.2012, 01:18

Skocz do: