AKWARIUM 80x35x40 OGÓLNE
WYPOSAŻENIE:
Oświetlenie- 2x18W T8 - standard w pokrywie
Filtracja- Aquael VERSAMAX FZN-3 1200l/h ( dwie gąbki + ceramika)
Ogrzewanie- Temperatura: 26 st., Grzałka 50 W z termostatem
OBSADA:
Fauna
20x Razbora klinowa
1x Bojownik Strzępiasty
6x kirysek
4x otosek
4x krewetka Amano
2x Anentome helena
Flora
1x Żabienica Blehera
1x Anubias Bartera
5x Kryptokoryna Wendta
Bacopa Caroliana
Nurzaniec
Mech Jawajski
Pistia pływająca
i kilka innych...
Inne
2x korzeń Mangowca
1x red moor wood
2x inny korzonek
1x kokos-połówka
Liście Dębu
szyszki Olszy Czarnej
Akwarium powstało 3.12.2011- 30l dolałam ze swojego starego akwa (45l) a reszta to uzdatniona, odstana 48h woda kranówka, po zalaniu baniaka dodałam 70ml bakterii nitryfikacyjnych Nutrafin Cycle i nawóz Sera pod roślinki (3 tabletki), następnego dnia wieczorem dosypałam trochę sera ectopur po czym kolejnego dnia wpuściłam rybki
Dziś mija tydzień od zalania i póki co odpukać wszystko jest dobrze, jeszcze nie podmieniałam wody, ale normalnie robię to co tydzień- podmieniam ok 1/3 wody (oczywiście na odstaną i uzdatnioną) i płuczę gąbkę filtra w starej wodzie, po czym dodaję bakterii nitryfikacyjnych, jak już wspomniałam wcześniej zaczęłam też stosować sera ectopur i mam zamiar dodawać te sole co 4 tyg. Co do pompy to jeszcze jej nie czyściłam bo nie ma takiej potrzeby (a chodziła już miesiąc w starym akwa 45l)
Rybki karmię raz dziennie, raz na dwa tygodnie mają dzień głodówki.
Pokarmy jakich używam: mrożone, tabletki dla kirysków, tabletki-algi ze spiruliną, granulat wybarwiający, suszona dafnia, tabletki zwykłe przyklejane na szybę akwarium i kilka innych pokarmów...
jak Wam się podoba? proszę o komentarze, uwagi i rady
Akwarium sprzedane 11.04.2012