09.12.2011, 21:53
Ja ja bym brał belkę skoro masz już kaskadę, nie będziesz musiał ciąć pokrywy. Dokładając 30zł masz 48W zamiast 33W i mniej zabawy i kombinowania. No chyba, że wolisz sobie pomajstrować
Dodatkowo większa ilość światła to większe wyzwanie dla początkującego.
Spokojnie sobie wszystko przemyśl, najlepiej ze 2 razy. Pośpiech w tym hobby to zły doradca.
@ grobel ja mieszkam w domu ogrzewanym gazem, ale w żadnym pomieszczeniu temperatura nie przekracza 22*C, po prostu tak mi lepiej. Akwarium stoi w mojej sypialni, jakbym miał 26* w nocy to po dwóch nieprzespanych nocach bym się powiesił...
W każdym razie grzałkę lepiej zamontować, zabezpieczy to akwarium i jego mieszkańców przed wahaniami temperatury.
Dodatkowo większa ilość światła to większe wyzwanie dla początkującego.Spokojnie sobie wszystko przemyśl, najlepiej ze 2 razy. Pośpiech w tym hobby to zły doradca.
@ grobel ja mieszkam w domu ogrzewanym gazem, ale w żadnym pomieszczeniu temperatura nie przekracza 22*C, po prostu tak mi lepiej. Akwarium stoi w mojej sypialni, jakbym miał 26* w nocy to po dwóch nieprzespanych nocach bym się powiesił...
W każdym razie grzałkę lepiej zamontować, zabezpieczy to akwarium i jego mieszkańców przed wahaniami temperatury.
"Alejami wycackany szedł se jakiś gość,
Facjata niby owszem, może być.
I nagle potknął się o kamień rycząc "Och, psiakość!
Jak oni mogą w tej Warszawie żyć!...""