03.11.2011, 19:10
Żwirek możesz kupić zwykły rzeczny, a substratów masz do wyboru całą masę, i wybór zależy od tego ile kasy możesz na to poświęcić. Jak nie masz za bardzo funduszy (substraty tanie nie są
) możesz spróbować na ziemi ogrodowej, na forum jest temat o tym.
Roślinki to zależy od wielu rzeczy. Jakie oświetlenie planujesz, czy będzie butla z CO2?
) możesz spróbować na ziemi ogrodowej, na forum jest temat o tym.Roślinki to zależy od wielu rzeczy. Jakie oświetlenie planujesz, czy będzie butla z CO2?
(02.11.2011, 23:44)--Mariusz-- napisał(a): Zastanawiam się nad filtrami Tetra ex700 i JBL e700Też się kiedyś zastanawiałem, i wybrałem JBL e700 i jestem zadowolony. Tylko nie wiem czy nie warto by dołożyć do e900...
(02.11.2011, 23:44)--Mariusz-- napisał(a): Co wkłada się do niego? Widziałem na allegro z dodatkowymi wkładami (np. BIO CERAMIKA, WĘGIEL AKTYWNY, ZEOLIT MINERALNY). Co jaki czas wymienia się te wkłady? Bo rozumiem że można je czyścić?Standardowe wkłady masz już w kupionym filtrze. W JBL są to 2 rodzaje gąbki i ceramika. Węglem się nie baw jak nie ma wyraźnej potrzeby. Ja w moim filtrze zmieniłem jedną gąbkę na watę filtracyjną.