01.11.2011, 23:38
to tylko dlatego, że nie robiłem wcześniej zdjęć, ale jak masz jakieś wrażliwe rybki np; otoski o których pisał kolega robiący test to lepiej nie lej tego bo możesz je zabić, sporo prawdy jest w tym że lepiej nie lać chemii do aQa, chyba że naprawdę musisz, u mnie zgniło za dużo roślinek i nie miałem skrupułów.
Dawkowanie:
Ponieważ występowaniu sinic towarzyszy wysyp glonów - preparat Spezial stosujemy w połączeniu z Algo Stop General w ilości 25ml na 100l wody w akwarium po cotygodniowej podmianie wody według wzoru:
Co tydzien: 12.5ml Femanga Algen Stop General + 12.5ml Femanga Algen Stop Spezial /100l wody w akwarium
W trakcie kuracji zaleca się podmiany 1/3 wody w akwarium.
Wskazówki redakcji Serwisu roslinyakwariowe.pl:
Zaleca się zaciemnienie zbiornika przez pierwsze 5dni.
Zalecany czas trwania kuracji - 6-8 tygodni
Ponieważ w wyniku rozkładu sinic, w zbiorniku mogą akumulować się toksyny szkodliwe dla krewetek - zalecamy nawet 50% podmiany wody.
Uwagi:
W czasie kuracji należy usunąć z filtra węgiel aktywny oraz wyłączyć lampę UV.
Dawkowanie:
Ponieważ występowaniu sinic towarzyszy wysyp glonów - preparat Spezial stosujemy w połączeniu z Algo Stop General w ilości 25ml na 100l wody w akwarium po cotygodniowej podmianie wody według wzoru:
Co tydzien: 12.5ml Femanga Algen Stop General + 12.5ml Femanga Algen Stop Spezial /100l wody w akwarium
W trakcie kuracji zaleca się podmiany 1/3 wody w akwarium.
Wskazówki redakcji Serwisu roslinyakwariowe.pl:
Zaleca się zaciemnienie zbiornika przez pierwsze 5dni.
Zalecany czas trwania kuracji - 6-8 tygodni
Ponieważ w wyniku rozkładu sinic, w zbiorniku mogą akumulować się toksyny szkodliwe dla krewetek - zalecamy nawet 50% podmiany wody.
Uwagi:
W czasie kuracji należy usunąć z filtra węgiel aktywny oraz wyłączyć lampę UV.
JESTEM NOWICJUSZEM, WSPARCIE WIEDZĄ MILE WIDZIANE