23.10.2011, 01:04
Ok, coś z tą obsadą trzeba zrobić żeby to miało ręce i nogi
Jeśli masz możliwość oddać część rybek do sklepu, to postaraj się to zrobić. Z glonojada na pewno się ucieszą, ale danio też jest do oddania (za mały litraż). A bojowniki jak się trzymają? Nie ma żadnych ganiatyk w tym haremie? Bo szczerze powiem że u mnie w 80-tce w gęstej roślinności potrafiły się przeganiać i czasem któraś z ryb była podgryziona.
Ok moja propozycja obsady:
1x bojownik/ 1+2x bojownik
10-12x neon innesa
krewetki
6x otosek/kirysek panda
Problem z roślinami może mieć wiele przyczyn- może za mało światła, brak co2 w przypadku roślin wymagających, słabe nawożenie. Poczytasz trochę informacji na forum i wszystko będzie jasne.
Aha i jeszcze jedna ważna rzecz - karm ryby zróżnicowanym pokarmem, najlepiej mieć kilka rodzajów płatków, coś suszonego i mrożonki. Podawaj każdego dnia inny obiad, jednostajna dieta nie służy zdrowiu zwierzaków
Jeśli masz możliwość oddać część rybek do sklepu, to postaraj się to zrobić. Z glonojada na pewno się ucieszą, ale danio też jest do oddania (za mały litraż). A bojowniki jak się trzymają? Nie ma żadnych ganiatyk w tym haremie? Bo szczerze powiem że u mnie w 80-tce w gęstej roślinności potrafiły się przeganiać i czasem któraś z ryb była podgryziona. Ok moja propozycja obsady:
1x bojownik/ 1+2x bojownik
10-12x neon innesa
krewetki
6x otosek/kirysek panda
Problem z roślinami może mieć wiele przyczyn- może za mało światła, brak co2 w przypadku roślin wymagających, słabe nawożenie. Poczytasz trochę informacji na forum i wszystko będzie jasne.
Aha i jeszcze jedna ważna rzecz - karm ryby zróżnicowanym pokarmem, najlepiej mieć kilka rodzajów płatków, coś suszonego i mrożonki. Podawaj każdego dnia inny obiad, jednostajna dieta nie służy zdrowiu zwierzaków