03.08.2011, 17:23
Norka i inni od 8 lat pracuję w KGP w Kryminalnych i z tego co słyszę od moich kolegów z Prewencji to takich osób jak wy zgłaszają się setki, niestety czas oczekiwania na rozwiązanie sprawy wynosi czasem nawet 6-8miesięcy. A jedynie 50% ludzi odzyskuje swoje pieniądze ze względu na nawę to "przebiegłość" oszustów. Np. zakładanie kont bankowych na fałszywe dane na np. okres 30-60dni. Przez co, zanim cała sprawa dojdzie do skutku, dane są nieaktualne. Weźmy pod uwagę, że osoby takie w stanie są nawet oszukać do 50-100 osób dziennie, więc są to duże pieniądze.
A ja mimo to, że zajmowałem się przestępstwami komputerowymi to bez zgody przełożonego w waszym np. przypadku nie mogę nic zrobić. Taka jest przykra rzeczywistość.
Najlepiej jeśli macie możliwość wysłać zawiadomienie o przestępstwie bezpośrednio do Komendy Wojewódzkiej w Olsztynie jeśli się nie mylę, ponieważ samo przekazanie zawiadomienia od nas do Komendy w Olsztynie trwa nawet 30dni!.
A ja mimo to, że zajmowałem się przestępstwami komputerowymi to bez zgody przełożonego w waszym np. przypadku nie mogę nic zrobić. Taka jest przykra rzeczywistość.
Najlepiej jeśli macie możliwość wysłać zawiadomienie o przestępstwie bezpośrednio do Komendy Wojewódzkiej w Olsztynie jeśli się nie mylę, ponieważ samo przekazanie zawiadomienia od nas do Komendy w Olsztynie trwa nawet 30dni!.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!