01.05.2011, 16:04
(01.05.2011, 15:27)stas napisał(a): A może dla ciebie lepiej kupić rybki standardowe? dużo będziesz wiedzieć na ich temat tak z wikipedii jak i z różnych forów akwarystycznych,więc to też jest duży plusWłaśnie tak czytam i patrzę i chyba na to się zdecyduję. Podana obsada thenga mi się podoba najbardziej ze wszystkich jakie znalazłam i póki co zostaje. Trochę terenowi misz-masz, ale myślę, że jak na początek to dobry wybór.
Zwinnik Blehera max.20 szt.
Platka 1+2
Otosek 6-8 szt.
krewetki Red Chery xx szt.
Rośliny powoli dobieram, chcę zrobić rośliny z tyłu i po bokach a z przodu i pośrodku pozostawić miejsce do swobodnego pływania, ale to jeszcze wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że uda mi się jakiś mech wychodować. Do tego jakiś korzeń lub kokos/kokosy. Niestety wszystko musi jeszcze trochę poczekać, mieszkam obecnie w Irlandii i zostanę tutaj jednak jeszcze parę miesięcy, więc zakładanie akwa ruszy dopiero pod koniec sierpnia, ale mam nadzieję, że do tego czasu będę już co nieco obeznana we wszystkich akwarystycznych tematach. Filtry i ich działanie nadal są dla mnie czarną magią, reszta powoli się rozjaśnia. Może uda mi się część sprzętu tutaj skompletować, muszę się rozejrzeć w sklepach i w cennikach.