29.03.2011, 12:40
Brązowe nitki to glony
ta pajęczynka też. Generalnie trudno powiedzieć co może być przyczyną ponieważ jest wiele czynników: od częstego przesadzania roślin, po za dużo składników z nawozów. Możesz się zapoznać na forum z typami glonów jaki i od czego powstają.
Co do brudu na tafli możesz spróbować go wyławiać siatką. Takie pytanie masz pokrywę czy korzystasz z samej belki oświetleniowej?
Co do echinodorus (tej takiej sałaty
) liście mogą żółknięć ponieważ podłoże jest ubogie w składniki mineralne. Najlepiej pod korzeń dać nawóz w pastylce lub pigułce lub kulce, tak aby korzenie ładnie się rozrosły.
Ile stoi woda? I czy już była wymiana?
Ja przez pierwsze kilka dni miałem mleczną wodę, żadnej chemii nie dodawałem samo przeszło.
Pozdrawiam,
Rafacio
ta pajęczynka też. Generalnie trudno powiedzieć co może być przyczyną ponieważ jest wiele czynników: od częstego przesadzania roślin, po za dużo składników z nawozów. Możesz się zapoznać na forum z typami glonów jaki i od czego powstają. Co do brudu na tafli możesz spróbować go wyławiać siatką. Takie pytanie masz pokrywę czy korzystasz z samej belki oświetleniowej?
Co do echinodorus (tej takiej sałaty
) liście mogą żółknięć ponieważ podłoże jest ubogie w składniki mineralne. Najlepiej pod korzeń dać nawóz w pastylce lub pigułce lub kulce, tak aby korzenie ładnie się rozrosły. Ile stoi woda? I czy już była wymiana?
Ja przez pierwsze kilka dni miałem mleczną wodę, żadnej chemii nie dodawałem samo przeszło.
Pozdrawiam,
Rafacio