09.03.2011, 20:30
Witam, otóż dzisiaj zobaczyłem u siebie w akwarium pomarańczową nitkę na korzeniu. Po dokładniejszym przyjrzeniu się i wyjęciu jej okazało się, że jest to olbrzymia "kupa" zrobiona przez rybę. Długość tej nitki to ok 10-15 cm. Po przyjrzeniu się temu dziwnemu zjawisku stwierdziłem, że jest to tasiemiec. Każdy z was wie, z wiedzy podstawowej z Biologi co to tasiemiec, ale pierwszy raz widziałem coś takiego w akwarium.
Podaje cały czas ten sam pokarm, od długiego czasu. Jak wiecie Tasiemiec jedyne skąd może się wziąć to z pokarmu, a podaje jedynie pokarm suchy czasem Marchewkę, więc nie mam pojęcia skąd się on wziął.
Jeśli ktoś miał już doczynienia z takim przypadkiem, prosiłbym o jakieś informacje na temat sposobu leczenia i ew. powodów występowania.
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje piszcie.
Z góry Dziękuję i Pozdrawiam
Podaje cały czas ten sam pokarm, od długiego czasu. Jak wiecie Tasiemiec jedyne skąd może się wziąć to z pokarmu, a podaje jedynie pokarm suchy czasem Marchewkę, więc nie mam pojęcia skąd się on wziął.
Jeśli ktoś miał już doczynienia z takim przypadkiem, prosiłbym o jakieś informacje na temat sposobu leczenia i ew. powodów występowania.
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje piszcie.
Z góry Dziękuję i Pozdrawiam
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!