24.01.2011, 22:21
powiem tak narazie mam żwirek ok 3 4 mm dwukolorowy (biało-czarny) dość gruby akwarium ma 65 l (wiem ze to za mało ale w akwa jest tylko ta para ryb, wg moich obserwacji jest im dobrze) filtr to kaskada dolphin czy jakoś tak model to A3000 oczywiście zabezpieczyłem już wlot pończochą przed ewentualnym wciągnięciem narybku
mam 2 korzenie w tym do 1 przyczepiłem anubisa i czekam na zaszczepienie
jest również kilka innych roślinek jednak nie znam nazwy ale bojówka zebr już wykopała 2 sztuki więc zastanawiam się czy nie posadzic części w małej łupinie od kokosa? A takto w akwarium znajdują się łupiny od kokosa które wcześniej służyły za domek i miejsce dla ikry glonojada, po wychowaniu młodych planuję restart i myślę o jakimś piasku i zmianie wystroju, a i temperatura wody to 20-24 stopnie
mam 2 korzenie w tym do 1 przyczepiłem anubisa i czekam na zaszczepienie
jest również kilka innych roślinek jednak nie znam nazwy ale bojówka zebr już wykopała 2 sztuki więc zastanawiam się czy nie posadzic części w małej łupinie od kokosa? A takto w akwarium znajdują się łupiny od kokosa które wcześniej służyły za domek i miejsce dla ikry glonojada, po wychowaniu młodych planuję restart i myślę o jakimś piasku i zmianie wystroju, a i temperatura wody to 20-24 stopnie