26.11.2010, 18:58
witam dzieki sliczne dobrze ze ktos mi pomoze bo jak dzis bylam w sklepie zoo to wszystko wedlug nich ok ze dobrze dobrali mi obsade ze po 5 dniach wpuscilam rybki to tez dobrze a ze teraz zdychaja i tyle kasy poszlo na marne to nic zalozy pani od nowa zbiornik i to sa profesjonalisci az zal w takim sklepie powienien pracowac ktos kto zna sie na tym i pomoze mi uniknac bledow a nie ktos z ulicy niewazne w kazdym razie po powrocie kolejne odlecialy kupilam testy a poniewaz przejechalam wszystkie sklepy i nigdzie nie bylo takiego akwa jak chcialamczyli 126l musze kupic przez internet ale to potrwa kilka dni nawet tydzien poki co maly zbiornik zakladam od nowa ale powinien dojrzewac 2-3 tyg a tamte rybki co zostaly czyli 2glonojady 2 slimaki 5 kiryskow 2 gupiki 5 neonow i 3 danio sa narazie w wiaderku z napowietrzaczem w tej wodzie co byly w akwa 54l i teraz mam problem jak zaraz wpuszcze to znowu to samo bedzie a jak poczekam az zbiornik dojrzeje to rybki w wiaderku nie dadza rady w sklepie mowili mi wpuscic od razu wieczorem jak wygotuje piasek posadze rosliny i umyje akwarium ale ja ich mam juz dosc i nie chce sluchac poslucham waszej rady co dalej zalewac zbiornik i wpuszczac czy chodowac je w wiaderku z napowietrzczem w kwestii obsady to tez nie mialam do gadania duzo dzieciom sie podobaly i pan po kolei dawal nie patrzac na to ze za duzo jak na poczatek i ze niektore ze soba nie powinny byc oj mam nauczke trzeba byla poczytac zanim sie za cos wzielam ale wierze ze sie uda i beda dwa wystrzalowe zbiorniki dzieki czekam na kolejne rady