26.10.2010, 21:44
Yacek napisał(a):Fajne rybki. Nie ma problemów z ich utrzymaniem?
Mam je dopiero niecały miesiąc, ale póki co nie widzę problemów. Na moje oko dość mało brudzą. Po brzankach, które miałem wcześniej widać zdecydowaną różnicę w czystości dna.
karolzmc napisał(a):Bardzo ładne rybki,aż miło się patrzy.Jaki aparatem robisz zdjęcia?
Cieszę się, że rybki się podobają
Zdjęcia robię Canonem EOS 40D z obiektywem makro.apri cort napisał(a):Czy Twoje pandy też są malutkie? Moje nie urosły przez ponad rok i mają po 2,5cm.
Mam je od stycznia i w zasadzie nie widzę żeby coś podrosły. Rzeczywiście są bardzo malutkie, ale wydaje mi się, że to dobrze. Jakoś bardziej mi się podoba stadko takich malutkich kirysków niż takie wyrośnięte kloce

Po leczeniu ospy wajhnęła się u mnie trochę równowaga biologiczna i pojawiło się troszkę glonów. Nie wiem czy to samo minie, czy muszę jakoś zadziałać, a jeśli tak to co powinienem zrobić ? Na zdjęciu widać na lotosie zielone niteczki, a na mchu jakiś taki brązowy nalot i nie wiem co to jest. Czy da się coś z tym zrobić, czy raczej nie i mech trzeba będzie zmienić ? Bardzo to mi się nie podoba, a nie wiem jak to zwalczyć