29.06.2010, 12:07
Witam.
W moim posiadaniu znalazł się zbiornik o pojemności 200l.
Zastanawiam się jakie mogłabym umieścić w nim rybki, tak aby gatunki nie "przeszkadzały" sobie nawzajem. Zależałoby mi raczej na rybach spokojnych; nie takich jak np. danio, które "gonią po całym akwarium"
. Wolałabym uniknąć sytuacji, kiedy spokojne rybki są przeganiane przez ganiające je itd.
Zastanawiam się nad obsadą:
gurami dwuplamisty 1+3
prętnik karłowaty 1+3
(od razu chciałabym się zapytać, czy te gatunki można trzymać razem, zależałoby mi na nich bardzo)
neon inessa -ile?
gupik (ta rybka na pewno znajdzie się w akwarium, mam 4 osobniki dorosłe + 3 młode(1,5cm) w akwarium 25l i nie chcę z nich rezygnować, bo jestem do nich przywiązana)
zbrojnik złocisty
krewetki amano, filtrujące -ile?
mieczyk 1+2
kirysek spiżowy -ile?
Czy to nie za wiele?
-rodzaj zbiornika:200l ,akwarium proste
-wymiary: 100x50x40 cm
-akwarium stoi puste, także oprócz tego,że znajdą się w nim gupiki nic nie jest pewne
W moim posiadaniu znalazł się zbiornik o pojemności 200l.
Zastanawiam się jakie mogłabym umieścić w nim rybki, tak aby gatunki nie "przeszkadzały" sobie nawzajem. Zależałoby mi raczej na rybach spokojnych; nie takich jak np. danio, które "gonią po całym akwarium"
. Wolałabym uniknąć sytuacji, kiedy spokojne rybki są przeganiane przez ganiające je itd.Zastanawiam się nad obsadą:
gurami dwuplamisty 1+3
prętnik karłowaty 1+3
(od razu chciałabym się zapytać, czy te gatunki można trzymać razem, zależałoby mi na nich bardzo)
neon inessa -ile?
gupik (ta rybka na pewno znajdzie się w akwarium, mam 4 osobniki dorosłe + 3 młode(1,5cm) w akwarium 25l i nie chcę z nich rezygnować, bo jestem do nich przywiązana)
zbrojnik złocisty
krewetki amano, filtrujące -ile?
mieczyk 1+2
kirysek spiżowy -ile?
Czy to nie za wiele?
-rodzaj zbiornika:200l ,akwarium proste
-wymiary: 100x50x40 cm
-akwarium stoi puste, także oprócz tego,że znajdą się w nim gupiki nic nie jest pewne