21.05.2010, 22:28
Nocciola napisał(a):Ja bałabym się kupować do tych dwóch jednej samicy. Jak obydwa skupiłyby się na jednej samicy, to ona dostałby szału. To mogłoby doprowadzić nawet do jej śmierci.
Miałam wśród moich ryb dwa samce gupika i dwie samice, ale po jakimś czasie jedna samica zdechła i wtedy samce skupiły sie na tej drugiej. Ciągle za nią pływają, a ona już dostaje szału. Dwa tygodnie temu urodziły się małe gupiki, a ona znów jest w ciąży. Kupiłabym jeszcze dwie samice, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo i tak zostawię sobie dwa maluchy i pewnie będą to samice ;D
Dlatego najlepiej by było jakbyś kupił dwie samice, a najlepiej trzy.
Część osób na pewno Ci powie, że masz do tylu mieczyków za małe akwarium. Ja mam akwa 54l w nim 3 gupiki, glonojada syjamskiego, 3 kiryski, 3 molinezje, 4 mieczyki(3 samice+1 samiec) + 17 małych gupików w kotniku i spokojnie sobie żyją. Także przy Twoim 112l na pewno będą się dobrze miały
Hehe, spokojnie sobie żyją tak?? W więzieniu ludzie też żyją, w klatce pewnie też by dali radę. Dowiedz się do jakich rozmiarów rosną Twoje ryby to może zrozumiesz, że piszesz okrutne bzdury i polecasz głupoty innym.