06.05.2010, 07:37
Nic nie piszecie o gatunku Altolamprologus calvus, znacie może ten gatunek??Czy ta ryba jest aż tak drapieżna, czy da radę potrzymać ją z jakims innym gatunkiem (czy tylko jednogatunkowe)????
Altolamprologus kachese shell faktycznie ciekawa ryba, te muszlowce to ciekawy rodzaj, napewno obserwacja ich zachowań jest intersująca ale małżonka chce kolorowe rybki
.
Neolamprologus leleupi to trochę znana rybka, obserwowałem ją u kuzyna (dawno temu, już niestety akwarystyka go znudziła).Ryby bardzo terytorialne i strasznie się tłukły w jego akwarium, o ile dobrze pamiętam to wykończyły kilka innych ryb.
Zastanawiam się czy 240 litrów pozwoliło by mi podzielić na część dla szczelinowców i część dla muszlowców??
Czy w tym biotopie potrzebne są ryby czyściciele dna??
Kolejne pytanie jakie mam to gdzie znajdujecie elementy wystroju akwarium typu muszle (odpowiedniej wielkości) takie drobne dodatki??Może polecicie jakis sklep internetowy.
ethnix Paracyprichromis nigripinnis faktycznie śliczna ryba.
Altolamprologus kachese shell faktycznie ciekawa ryba, te muszlowce to ciekawy rodzaj, napewno obserwacja ich zachowań jest intersująca ale małżonka chce kolorowe rybki
.Neolamprologus leleupi to trochę znana rybka, obserwowałem ją u kuzyna (dawno temu, już niestety akwarystyka go znudziła).Ryby bardzo terytorialne i strasznie się tłukły w jego akwarium, o ile dobrze pamiętam to wykończyły kilka innych ryb.
Zastanawiam się czy 240 litrów pozwoliło by mi podzielić na część dla szczelinowców i część dla muszlowców??
Czy w tym biotopie potrzebne są ryby czyściciele dna??
Kolejne pytanie jakie mam to gdzie znajdujecie elementy wystroju akwarium typu muszle (odpowiedniej wielkości) takie drobne dodatki??Może polecicie jakis sklep internetowy.
ethnix Paracyprichromis nigripinnis faktycznie śliczna ryba.