16.12.2007, 17:42
rybcie dostałam w prezencie w ponad 10l kuli. wieczorem zaczęłam czytać w necie i na drugi dzień kupiłam im akwa 112l. rybki to 4 welonki i jeden bojownik i facet w zoologicznym stwierdził ze mogą być razem i ta kula to idealne warunki- miałam już troch wiedzy więc powiedziałam mu swoje. akwarium ma nowy filtr i wszystko przygotowałam zeby postało 2 tygodnie. niestety bojownik zaczl je podgryzac wiec musiałam je4 rozdzielić. welonki przeniosłam do dużego akwarium wcześniej stosując preparaty uzdatniające. Teraz w duzym akwa są 4 welonki i jeden teleskop a bojownik został w kuli(zbieram na akwarium 25l dla niego) temp wody to 22 stopnie. pokarm urozmaicony : płatki tropical goldfish color, tetra animin, tropical vitabin, tropical spirutabin b, tropical granulat. Karmie je 2 razy dziennie aby pokarm zniknął w 2 minuty. jeśli chodzi o ich zachowanie to są ruchliwe, nie ocierają sie o żadne przedmioty a apetyt mają ogromny(nie chce ich przetuczyć)to chyba wszystkie informacje o nich i wydawało by się wszystko ok gdyby nie te odchody. martwie sie o nie bo zależy mi żeby były zdrowe