25.02.2010, 15:32
Mikem nikt Cie nie atakuje. Wyraziłem tylko swoją wątpliwość, czy aby na pewno czujesz się na siłach wypowiadac w kwestiach dotyczących akwa morskiego, nie mając zadnego praktycznego doświadczenia w tej materii. Już wiem, ze czujesz się na siłach. Czy pomyślałeś jednak o tym, że ktoś szukający rady, może się zasugerowac tym co wypisujesz i wyrzucić w błoto parę zł??? Trochę mnie to przeraża, bo to moim zdaniem archaizmy. W wielu punktach widac, że niestety nie za bardzo masz pojęcie o czym piszesz (i wierz mi, nie chodzi o to, ze piszesz o czymś czego ja nie mam w moim akwa :-))) Do tego tego gdy zwracam Ci uwagę obruszasz się i atakujesz mnie personalnie, zamiast przedstawić choć jeden merytoryczny argument, lub dowód na potwierdzenie tego co piszesz.
Skoro znalazłes moje posty na nano-reef opowiedz tam o swoich pomysłach z filtrami kubełkowymi i filtrami UV podłączonymi do RO. Jest tam naprawdę wiele osób, które mozna nazwać ekspertami od morszczyzny. Poproś niech Ci powiedzą co sądzą o Twoich pomysłach - tylko uważaj możesz znów poczuć sie atakowany ;-).
Jeszcze jedna prośba na koniec. Uwagi na mój temat ślij mi na priv, bo tu zasmiecamy forum. Uwagi nt mojego akwa zamieść w wątku o moim akwa - chętnie na nie odpowiem.
Tutaj natomiast możesz mnie oświecić wyjasnieniami:
1. jak uzasadnisz sens stosowania kubełka w morskim?
2. dlaczego nie mozna dokładać żywej skały do funkcjonującego akwarium morskiego?
3. dlaczego krytyka zółż przepływowych nie jest słuszna? a same złoża nie są archaizmem sprawiającym szereg kłopotów?
4. Jaki sens ma UV podpiete do RO
No i moje ulubione pytanie:
5. Co to jest skała oceaniczna, jakie masz z nią doświadczenia i dlaczego polecasz ją jako alternatywę dla LR
pozdrawiam
Tylko proszę nie wklejaj mi tu steku linków ze starociami.
Skoro znalazłes moje posty na nano-reef opowiedz tam o swoich pomysłach z filtrami kubełkowymi i filtrami UV podłączonymi do RO. Jest tam naprawdę wiele osób, które mozna nazwać ekspertami od morszczyzny. Poproś niech Ci powiedzą co sądzą o Twoich pomysłach - tylko uważaj możesz znów poczuć sie atakowany ;-).
Jeszcze jedna prośba na koniec. Uwagi na mój temat ślij mi na priv, bo tu zasmiecamy forum. Uwagi nt mojego akwa zamieść w wątku o moim akwa - chętnie na nie odpowiem.
Tutaj natomiast możesz mnie oświecić wyjasnieniami:
1. jak uzasadnisz sens stosowania kubełka w morskim?
2. dlaczego nie mozna dokładać żywej skały do funkcjonującego akwarium morskiego?
3. dlaczego krytyka zółż przepływowych nie jest słuszna? a same złoża nie są archaizmem sprawiającym szereg kłopotów?
4. Jaki sens ma UV podpiete do RO
No i moje ulubione pytanie:
5. Co to jest skała oceaniczna, jakie masz z nią doświadczenia i dlaczego polecasz ją jako alternatywę dla LR
pozdrawiam
Tylko proszę nie wklejaj mi tu steku linków ze starociami.