10.02.2010, 10:45
adfi napisał(a):rekinek juz pływa normalnie. rozumiem ze dokupienie jakichkolwiek rybek nie wchodzi w gre, np. zeby powiekszyc stado ktoregos gatunku.Ależ wchodzi w grę - i nawet powinieneś zrobić porządek z obsadą. Olek już napisał co i jak.
Olek napisał(a):W skrócie mówiąc Twoja obsada powinna wyglądać tak:Zatem wybierz sobie gatunek, który będziesz trzymał w większej ilości. Z tych, które już masz mogą to być: żałobniczki (12 - 15 szt), danio malbarskie (tu nie jestem pewna, bo rosną spore, ale myslę, że 8-10 szt będzie ok), brzanki różowe (też rosną spore, ale chyba 10 szt powinno być ok),
-kilka kirysków
- jedna ławica lub (stado)
- harem lub parka
Harem - tak jak napisał Olek, gurami są raczej za duże do 112l, ale pomyśl o prętnikach, te są mniejsze.
Albo gupiczki lub platki mogły by zostać.
No i na dno kiryski, tak jak już napisano wcześniej - z jednego gatunku 4-5 szt.
Resztę obsady sprzedaj - daj ogłoszenie na forach, na allegro. Na pewno znajdziesz chętne osoby i w ten sposób zdobędziesz fundusze na uzupełnienie obsady.
A co do filtra kubełkowego - ja mam JBL e900 i jestem zadowolona. Jest prosty w obsłudze, nie hałasuje.