03.02.2010, 22:02
wilku1177 napisał(a):moim zdaniem bardzo ładne żaden trawniczek nie potrzebny dobrze jak jest troche miejsca pustego ;P Prętniki samce się nie gonią przypadkiem jak tak to dorzuć samiczke
Aktualnie mam 2 samce i 5 samiczek i jest spokój. Samce były wpuszczone w tym samym czasie więc myślę, że się po prostu podzieliły - jeden jest widocznie po prawej, drugi po lewej stronie zbiornika. Ale nawet jak pływają koło siebie to nie zaczepiają się. I oby tak zostało. Dzięki
.mcda-p napisał(a):Ładnie się prezentują te Prętniki. Ja mam zamiar kupić Prętniki Neonowe (że niby mają mocno turkusową barwę). O ile gdzieś takie znajdęSą z nimi jakieś problemy? Pytam, bo masz je już jakiś czas i zawsze coś tam wiesz
Problemy były tylko w tarliskowym, gdy przeniosłam tam jedną parkę. Samiczka nieco ucierpiała, ale już z nią coraz lepiej. W ogólnym nie ma problemów. Też na początku chciałam tą niebieską/turkusową odmianę, ale pan na giełdzie oferował mi same samce, choć tak naprawdę chyba nie był pewny płci. Mówił, że nie można ich rozróżnić.. Więc jeżeli się zdecydujesz na te niebieskie, dobrze naucz się rozróżniać płeć, żeby Ci nie wcisneli samych samców
.