31.01.2010, 12:17
To i ja się podepnę pod temat.
Akwa 25l powstało 22 stycznia bieżącego roku, krewety wpuszczone od razu bo 3/4 wody było z akwa 135l gdzie krewety były wcześniej.Podmianka 5l co tydzień(do tej pory była tylko jedna), czyli 20%.
Obsada:
-18 dużych rc
-50-100 rc do 0,5cm(wiosną/latem sprzedam)
-zamówione 5 white pearl i 15 babaulti(kurierem więc we wtorek dojdą, jak w poniedziałek wyśle).
Filtracja:
-Aquael fan mikro, ustawiony na minimum mocy żeby krewetek nie pozaciągał
Napowietrzanie atman hp-2000(do 300l/h), tak na połowę mocy ustawiony
Ogrzewanie: Aquael comfort zone 100W(ale oświetlenie grzeje wystarczająco i się nie włącza grzałka).
Oświetlenie: świetlówka liniowa t5 13W 6400k, świece od 8 do 21.
Rośliny:
-mech jawajski(glony go nie tykają)
-moczarki(glony ich nie tykają)
-czekam aż ktoś mi sprzeda glossie i sitowie
Na akwa nie padają bezpośrednio promienie słoneczne, ja podejrzewam że jest za mała cyrkulacja wody.Glony są tylko w górnych warstwach szyb, na przedniej i bocznych.Tylną zasłania mech więc nie wiem jak tam jest.Nie zauważyłem żeby krewetki to jadły.
Parametrów wody nigdy nie mierzyłem w żadnym swoim zbiorniku.
W galerii są co prawda fotki zbiornika ale za dużo się teraz pozmieniało żeby cokolwiek pomogły.Dać do tego tematu aktualne?
Gdyby jeszcze coś trzeba było dopowiedzieć piszcie.
Akwa 25l powstało 22 stycznia bieżącego roku, krewety wpuszczone od razu bo 3/4 wody było z akwa 135l gdzie krewety były wcześniej.Podmianka 5l co tydzień(do tej pory była tylko jedna), czyli 20%.
Obsada:
-18 dużych rc
-50-100 rc do 0,5cm(wiosną/latem sprzedam)
-zamówione 5 white pearl i 15 babaulti(kurierem więc we wtorek dojdą, jak w poniedziałek wyśle).
Filtracja:
-Aquael fan mikro, ustawiony na minimum mocy żeby krewetek nie pozaciągał
Napowietrzanie atman hp-2000(do 300l/h), tak na połowę mocy ustawiony
Ogrzewanie: Aquael comfort zone 100W(ale oświetlenie grzeje wystarczająco i się nie włącza grzałka).
Oświetlenie: świetlówka liniowa t5 13W 6400k, świece od 8 do 21.
Rośliny:
-mech jawajski(glony go nie tykają)
-moczarki(glony ich nie tykają)
-czekam aż ktoś mi sprzeda glossie i sitowie
Na akwa nie padają bezpośrednio promienie słoneczne, ja podejrzewam że jest za mała cyrkulacja wody.Glony są tylko w górnych warstwach szyb, na przedniej i bocznych.Tylną zasłania mech więc nie wiem jak tam jest.Nie zauważyłem żeby krewetki to jadły.
Parametrów wody nigdy nie mierzyłem w żadnym swoim zbiorniku.
W galerii są co prawda fotki zbiornika ale za dużo się teraz pozmieniało żeby cokolwiek pomogły.Dać do tego tematu aktualne?
Gdyby jeszcze coś trzeba było dopowiedzieć piszcie.