11.01.2010, 01:48
Witam
Oto moje male akwarium, pelniace role krewetkarium oraz zlobka dla malych rybek
Zdjecia:
- Start z odpalenia akwarium

Wymiary :
40x25x25 cm
Sprzet :
- Zarowka Philips 40W (Energooszczedna, natezenie swiatla ~ 60W)
- Grzałka WEIPRO 50 W
- Filtr : Fan Filtre : FanMini plus
Obsada:
- 1x molinezja zaglopletwa - narybek (niestety reszta zjedzona, mamusia wskoczyla do kotnika w glownym akwa i tylko 1 rybka ocalala)
- korzen
- mech jawajski
Start 12.01.2010
Na chwile obecna 12.01.2010 akwa zostalo zalane woda z glownego zbiornika (200l) umiescilem korzen z przymocowanym mchem jawajskim i przenioslem z kotnika jedyna ocalala molinezje
Jako podloze zastosowalem glownie piasek i czesciowo zwirek aby posadzic ew. jakas mala roslinke.
Krewetki zostana zakupione za kilka dni.
14.01.2010
Oto pierwszy gosc - narybek (doslownie jeden narybek
) molinezji

A tak wyglada koncowa wersja akwa. W weekend zamieszkaja w nim pierwsze stworko-krewetki

Mam nadzieje ze nie bedzie im tam za ciasno
Oto moje male akwarium, pelniace role krewetkarium oraz zlobka dla malych rybek
Zdjecia:
- Start z odpalenia akwarium

Wymiary :
40x25x25 cm
Sprzet :
- Zarowka Philips 40W (Energooszczedna, natezenie swiatla ~ 60W)
- Grzałka WEIPRO 50 W
- Filtr : Fan Filtre : FanMini plus
Obsada:
- 1x molinezja zaglopletwa - narybek (niestety reszta zjedzona, mamusia wskoczyla do kotnika w glownym akwa i tylko 1 rybka ocalala)
- korzen
- mech jawajski
Start 12.01.2010
Na chwile obecna 12.01.2010 akwa zostalo zalane woda z glownego zbiornika (200l) umiescilem korzen z przymocowanym mchem jawajskim i przenioslem z kotnika jedyna ocalala molinezje
Jako podloze zastosowalem glownie piasek i czesciowo zwirek aby posadzic ew. jakas mala roslinke.Krewetki zostana zakupione za kilka dni.
14.01.2010
Oto pierwszy gosc - narybek (doslownie jeden narybek
) molinezji
A tak wyglada koncowa wersja akwa. W weekend zamieszkaja w nim pierwsze stworko-krewetki

Mam nadzieje ze nie bedzie im tam za ciasno