15.11.2009, 15:15
kacperkrzyz napisał(a):Ale po co lampkę?63l stoi na biurku więc jak robię lekcje mam jasno,a jak już ma być w pokoju jasno to pod sufitem jest jeszcze żyrandol(chyba 40W żarówka).
kacperkrzyz napisał(a):od 6:30 do 22:00To wyłączaj akwarium i zostawiaj sam żyrandol.
Światło w Twoim akwarium jest włączone prawie 16 godzin. Sam zauważyłaś, że to za dużo. Dlaczego ?
Stresują się ryby i rośliny gorzej rosną. Powinny mieć w miarę odwzorowany naturalny czas oświetlania.
kacperkrzyz napisał(a):Grzałkę mam bez termostatu,wolę nie ryzykować i samemu dbać o temperaturę.Więc wiem kiedy pracuje kiedy nie.Co za bzdura

Nie ryzykować czego ?
Włączając i wyłączając grzałkę samodzielnie, robisz większe skoki temperatury i więcej ryzykujesz...
kacperkrzyz napisał(a):A co do piasku jako podłoże to nie wiem,rośliny by w nim dobrze rosły?No i zastanawia mnie jak to by wyglądało.Ok, jeśli miałoby Ci się to nie podobać, to nie ma o czym mówić.
Jestem po prostu zdecydowaną przeciwniczką bazaltu, uważam, że nie ma z nim szans na naturalny wygląd zbiornika.