25.05.2009, 11:56
OKO50 napisał(a):klaudynka napisał(a):Witam, mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zaczęła mi mętnieć woda. Woda jest mało przejrzysta, mleczna. Akwarium mam ponad rok, dość dużo żwirku, roślinki żywe, akw. 60 litrów, rybki to: malutki welonek, 2 kosiarki, 2 glonojady, 5 malutkich kirysków 1 większy, 2 kiryśniki ;filtr wewnętrzny Fan Filter Plus (AQUAEL 1 PLUS), w akwarium 1 korzeń i 1 orzech kokosa.Filtr działa poprawnie?Co do parametrów, to nigdy nie sprawdzałam, bo raczej nie miałam takich problemów. Może ktoś wie, jaka może być przyczyna. Wodę podmieniam co tydzień, tak około 15 litrów, dodaję uzdatniacz wody Sera Aquatan i witaminy Tropicala Multimineral. Proszę o pomoc
Dziękuję za szybką odpowiedź!!!!
Robiłaś coś w akwa ostatnio - np.dokładałaś żwiru, korzeń nowy, cokolwiek innego nie dawno niż przez ten rok?
Ostatnio chorowała mi rybka, welon i dodałam tabletkę Sera Bactopur Direkt i nic nowego nie dodawałam. Filtr działa raczej poprawnie.

Co do parametrów, to nigdy nie sprawdzałam, bo raczej nie miałam takich problemów. Może ktoś wie, jaka może być przyczyna. Wodę podmieniam co tydzień, tak około 15 litrów, dodaję uzdatniacz wody Sera Aquatan i witaminy Tropicala Multimineral. Proszę o pomoc