Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

moje akwa i pyszczaki

mam akwa 120 l i mam w nim 8 pyszczakow zlocistych i tylko zlocistych co zrobic aby moje rybki mialy dobre warunki.

Te rybki to było moje drugie podejście do akwarystyki. Przyznam się bez bicia, że całkowicie nieudane. Głównie, dlatego że miałam wtedy za małe akwarium. Urządziłam je wzorując się na wskazówkach sprzedawcy. A więc na dnie drobny piaseczek, jakieś roślinki, które pierwsze zniknęły z akwarium, wcisnął mi też dwie groty z piaskowca to miały być niby kryjówki.
Sprzedawca mówił, że nie są to ryby terytorialne, więc mogą wpuścić z 8 sztuk. Trzy samce i pięć samiczek. Akwarium miało około 50 litrów i pomimo tego, że faktycznie nie zajmują określonych terytoriów jak inne, pielęgnice to są strasznie zadziorne. Wszystko było jeszcze jako tako dopóki były małe. Po dwóch miesiącach zaczął się horror po następnym miesiącu, pozostały mi dwie rybki, i tak się skończyła moja przygoda z Malawi. Akwarium poszło do piwnicy i miałam roczną przerwę. Która zresztą wyszła mi na dobre, bo był to ostatni rok przed maturą. Ale nauka nie idzie w las, ale w nas, dzisiaj wiem, że akwarium musi mieć, co najmniej 150 litrów, masa kryjówek z poukładanych płaskich kamieni i tylko jeden samiec w haremie. Do dzisiaj uważam, że chyba nie ma bardziej wojowniczych rybek, niż pyszczki złociste.

tylko to macie mi do powiedzenia duzo grot i takie tam pierdoly jakies szczeguly

Cytat
„tylko to macie mi do powiedzenia duzo grot i takie tam pierdoly jakies szczeguly”

Czy to są pierdoły to się przekonasz za jakiś czas. Jeszcze pod koniec maja miałeś ich 10 sztuk. A pamiętaj, że są coraz starsze.

z kad wiesz ile mialem
ale powiedz cos wiecej

Ty mlady troszke szacunku dla ratafii...Ona chce dobrze,trzeba bylo napisac ,że wiesz już o grotach...zmień podejście - na tym forum nigdy nie mówi sie o pierdołach. Pozdro Big Grin

Dzięki BenY, że się za mną wstawiłeś, widzę, że na forum mam już przyjaciół. Co do „mlady” to ma troszeczkę racji, co ja mu mogę pomóc jak sama nie potrafiłam sobie dać rady z tymi rybkami. Ale za karę nie dowie się skąd wiem, że miał ich dziesięć. (chyba że się domyśli)

OK!!Powie3m tak przepraszam za tamto co napisalem i nie mam racji .Nieche byc twoim wrogiem tylko przyjacielem >ale z kad wiesz ze mialem wtedy 10 to nie mam pojeciaq

Cytat:ale z kad wiesz ze mialem wtedy 10 to nie mam pojeciaq
Wie bo pewnie czytała ten wątek... http://www.forum.akwaswiat.net/viewtopic...ight=#5503
Pozdrawiam i zapraszam na www.muszlowce.fora.pl !

Cytat
Wie bo pewnie czytała ten wątek... http://www.forum.akwaswiat.net/viewtopic...5503”

No właśnie.
Szkoda, ale łączności telepatycznej jeszcze nie potrafię nawiązać.
Okazuje się że jednak posty najdokładniej czytają Moderatorzy.
Temat zamknięty

Skocz do: