Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krwawe zabarwienie przy płetwie ogonowej

Moja brzanka różowa zapadła na dziwną chorobęSad. Otóż u nasady płetwy ogonowej powstał 3-4 mm szerokości pionowy pas jakby podeszły krwią (kolor intensywie czerwony) Jest on widoczny z obu stron wygłąda to tak jakby przy płetwie zebrała się krew, widać też pojedyńcze smużki biegnące wzdłuż płetwy. Poza tym rybka wygłada normalnie. Jedyną widoczną zmianą w zachowaniu jest fakt iż zaczęła stronić od innych rybek. W tej chwili jest w osobnym zbiorniku. Pływa żwawo, podpływa gdy się podejdzie, chętnie przyjmuje pokarm, odchody normalne.
Bardzo przoszę o radę co to może być i jak to leczyć. Czytałam wiele opisów chorób ale jak do tąd żadna do jej objawów nie pasuje. Mogę wysłać fotkę chorej rybki na maila.

Może się tłukła z inną rybką, albo o coś uderzyła ?

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Właśnie w tym rzecz że nie ma żadnych uszkodzeń ciała nawet nie ma nadryzionej płetwy.
Rybka już co prawda ozdrowiała- wszystko ładnie zeszło, ale jeśli ktoś ma jakieś pomysły to piszcie bardzo jestem ciekawa co to było.
Dodam jeszcze że już ponad pół roku żyje sobie ta moja rodzinka różnych brzanek i w tym czasie nie przybyło nowych domowników. Żyją w zgodzie.Smile
Temat zamknięty

Skocz do: