• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

nawozy

Cytat:hmm :oops: a ja od lat... nastu do zbiorników dolewam... Florovit do roślin doniczkowych :oops: . Rośliny rosną świetnie (być może nie wszystkim gatunkom to odpowiada, nie wiem, u mnie w każdym razie zawsze akwarium mocno zarasta), a moim rybom to nie szkodzi. Wiem, że to mocno hmm niefachowa metoda nawożenia, ale kiedyś nie za bardzo była możliwość wyboru, no i się przyzwyczaiłam.

ja z tego co wiem to chyba można używać takich nawozów do akwarium.

jeśli nic się nie dzieje rybkom to chyba nic nie szkodzi.. jeszcze kwestia parametrów. robisz pomiary? jeśli są w normie to super. a tak w ogóle to oryginalny pomysł... nie spotkałam się jeszcze Wink

Aja stosuje nawóz (tropical aqua plant ) jeszcze ni moge ni o nim powiedzieć bo sto suje go od niedawna Smile

dobra trza trochę zaktualizować:
na dzień dzisiejszy stosuję

- K2SO4 (jak niżej Wink )
- Symfonia Złota (dawka z ulotki)
- kulki gliniane- nawozowe- domowy przepis 8) (po 2 kulki pos korzenie)
- Crypto Tetra Plant (połowa dawki)

ja stosuje bimbrownie juz ze 3 lata, nawozenie CO2 jest chyba wystarczajace, a srodki w plynie, tabletkach sa jedynie uzupelnieniem, stosuje od czasu do czasu. roslinki po zrobieniu nowego "zacieru" rosna w oczach, zwlaszcza te o grubszych i szerszych lisciach, wiaze sie to pewnie z ich "moca przerobowa" d: . nalezy jednak uwazac zeby nie przesadzic, znajomy przesadzil =>> ma nowe rybki (idiota).

A ja korzystam z Tropical Aqua Plant i z kulek

Tropical - Bio florin

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Witam, kupiłem ten nawóz. I także kupiłem ten nawóz. I tutaj mam problem, ponieważ ten pierwszy nawóz już przyszedł, i on ma być aktywnych całym rokiem. I nie wiem czy włożyć ten nawóz do zbiornika czy poczekać na ten drugi? Najbardziej mi zależy na poprawie kondycji żabienicy (ponieważ jest bardzo słaba). Jak myślicie? Czy mogę włożyć do akwa ten pierwszy nawóz co już przyszedł czy lepiej poczekać na te kulki z allegro?

Pozdrawiam.

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Po prostu wkładaj Wink
Zanim żabienica załapie ten nawóz to kulki dojdą 3-4 razy jak nie więcej.

http://sepher.eportal.com.pl/dfa/

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne
Polecam :)

ja polecam co2, kulki z jbl i easy life profito do holenderskiego, naprawdę działa!

Skocz do: