19.02.2009, 18:51
NIe wiem
madzia1990 napisał(a):mam juz wszystko przygotowane jedzenie dla młodych jest...miejsce dla ,,niechcianych" tez juz jest obcykane euro-zoo mam znajomosci jak juz pisalam to nie jest do konca kula raczej ma ksztalt gruszki a pokrywa tez sie znajdzie i spoko nie martwcie sie o rybki obiecuje ze kszywda im sie nie stanie potrzebuje tylko paru informacij od osoby ktora rozmnozyla bojowniki...Tzn:Udało mi sie już kilka razy rozmnożyć bojowniki, więc mogę pomóc.
1.Temperatura wody słyszalam ze ma byc w granicach 30-35stopni.Czy to prawda?
2.Po tarle odlowic samiczke i w razie czego odrazu przygotowac jej schronienie zeby bojownik jej nie zagonił?
3.Jak sprawdzic czy samica moze byc juz rozmnazana?
4.Dokladnie ile czasu mam odczekac by wylowic samca?
5.Kiedy zaczacc karmic maluchy?
i tyle reszte juz wiem w sumie to wiem i to co wymienilam ale chce byc przygotowana na 100%.
Jesli kogos urazilam to przepraszam ale taki mam charakter
Samica gotowa do tarła ma pionowe paski, jeżeli o to ci chodzi.Doma napisał(a):Nie. Bez niego gniazdo zniszczy się, a bez gniazda młode nie przeżyją we wczesnym stadium. A po za tym po co to robić/Tez tak myslalam ale na wszelki wypadek zapytalam...dzieki za rade jak bys chciala sie podzielic jeszcze jakimis informacjami to byla bym wdzieczna mozesz napisac nawet do mnie na gg 12627382..jeszce raz dziekuje i pozdrawiam
madzia1990 napisał(a):Ok dziękuje za rade...
a i jeszcze jedno slyszalam ze mozna w niektorych przypadkach wylowic samca po 24h czy to prawda?
madzia1990 napisał(a):Nie ma za coDoma napisał(a):Nie. Bez niego gniazdo zniszczy się, a bez gniazda młode nie przeżyją we wczesnym stadium. A po za tym po co to robić/Tez tak myslalam ale na wszelki wypadek zapytalam...dzieki za rade jak bys chciala sie podzielic jeszcze jakimis informacjami to byla bym wdzieczna mozesz napisac nawet do mnie na gg 12627382..jeszce raz dziekuje i pozdrawiam
Forum jest po to by pomagać.
Adamas1 napisał(a):żółtko mam, ale myśle że tak, jak już samice zacznie ''pożądnie turbować'' to ją może odłowie?, np. do kotnika, niech tam reszte ikry zniesie?, większego akwarium nie mam, jeszcze nad kryjówkami muszę pomyśleć..... narazie to tam mało miejsca już jest... 1 żywa roślinka, i pare sztucznych...