3
I to wystarczy? Wiadomo że zwierzaki swoje potrzeby tam załatwiały, ale tylko to wystarczy?
0
0
Witam jestem tutaj początkujący i dopiero "raczkuje" na forum ale w tej kwestii mogę się wypowiedzieć gdyż sam mam używane akwarium . Zgadzam się z postami wcześniej ocet i pożądna gąbka jak najbardziej wystarczy lecz trzeba naprawdę dokładnie wypłukać akwa bo jeżeli potem zalejesz akwarium wodą to parametry wody mogą ci się nie zgadzać otrzymasz wodę mocno kwaśną a tego byśmy nie chcieli
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2008, 23:23 {2} przez
Turbo513.)
2
Ja zawsze stosowałem zestaw: gąbka do mycia naczyń plus płyn do mycia naczyń i szorowanie do czystego.
Pozdrawiam, Paweł.
1
Pawel007 napisał(a):Ja zawsze stosowałem zestaw: gąbka do mycia naczyń plus płyn do mycia naczyń i szorowanie do czystego.
Pozdrawiam, Paweł.
Detergenty do akwarium? Ich się raczej nigdy w całości nie wypłucze...
4
Tarkus napisał(a):Pawel007 napisał(a):Ja zawsze stosowałem zestaw: gąbka do mycia naczyń plus płyn do mycia naczyń i szorowanie do czystego.
Pozdrawiam, Paweł.
Detergenty do akwarium? Ich się raczej nigdy w całości nie wypłucze...
Ale też nie zaszkodzą. Byłem obecny przy klejeniu akwarii przez jednego producenta, więc on do zebrania nadmiaru sylikonu używał gęstego płynu do naczyń który nie był niczym zebrany. Więc czy szkodzi, raczej nie sądzę.
Można spokojnie powiedzieć że prędzej zabije ryby brak doświadczenia akwarysty jak czyste akwarium wymyte w płynie do naczyń.

0
Zupełnie puste akwarium myję żelem do mycia wc (tym z chlorem). Akwarium całkiem zalane myję watą stalową zawiniętą w cienką bawełnę. Ktoś tam zdaje się pisał, że sól może się dostać do żwirku. Większości ryb sól nie szkodzi (nie w tak małych ilościach). Sól sypię do akwariów i kotników jako środek pomocniczy w utrzymaniu ryb w dobrym zdrowiu (łyżka stołowa z czubkiem na 100 litrów wody dokładnie rozpuszczona).
12
Mam problem z pozbyciem się kamienia z osłony świetlówki. Jak kupiłem to była ładna - przezroczysta, a teraz osiadł na niej kamień. Stało się to dlatego, że jak włączałem napowietrzacz to bąbelki rozpryskiwały się nad lustrem wody i przez to osiadała tam woda a po wyparowaniu zostawał kamień. Znacie jakiś skuteczny środek jak to usunąć ? Daje reputa jeśli ktoś podsunie pomysł i dzięki temu się tego pozbędę.
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=562021
Zarabiaj pieniądze z reklam wyświetlanych na Twoim komputerze
pomogę Ci w zdobyciu poleconych i wypromowaniu siebie oraz jak uzyskać większą ilość punktów pisz na gg 7889658. Strona w języku polskim.
13
Powinien pomóc ocet. Tylko później osłonę porządnie przetrzyj mokrą ścierką.
38
Może kwas cytrynowy, z każdej cytryny.
Pozdrawiam
Rafał