7
lukasz22791 napisał(a):trezet napisał(a):lukasz22791 napisał(a):a czym karmisz ryby?, gdzie trzymasz akwa, blisko okna czy tez nie??
ryb w akwarium jeszcze nie ma, zalane zostało pierwszy raz w niedziele więc chyba jeszcze na nie za wcześnie.
a przy zakupie dostałes może taką jakby tabletkę do rozpuszczenia w wodzie która czysci zabrudzenia fabryczne????
Nic takiego nie ptrzymałem
Akwarium 200l (obsada planowana)
-2+2 Skalary
-20 Neon czerwony
-8 Kirysek pstry lub panda
-8 Otosek
-1+1 Pielęgniczka ramireza
8
trezet napisał(a):lukasz22791 napisał(a):trezet napisał(a):lukasz22791 napisał(a):a czym karmisz ryby?, gdzie trzymasz akwa, blisko okna czy tez nie??
ryb w akwarium jeszcze nie ma, zalane zostało pierwszy raz w niedziele więc chyba jeszcze na nie za wcześnie.
a przy zakupie dostałes może taką jakby tabletkę do rozpuszczenia w wodzie która czysci zabrudzenia fabryczne????
Nic takiego nie ptrzymałem
to zle kupiłes uzywane akwa czy nowe??? bo jak nowe to trzeba taką tablete, ona kosztuje 6 zł jedna i to się daje do pierwszej wody bez ryb oa się rozpusci albo trzeba jej pomóc bo słabo sie rozpuszcza. potem wyfiltrowac wode, wylac ją i dac nową i ja tak zrobiłem, miesiąc nic nie robie z wodą i jest czysta. jak nie dostałes tej tabletki czy ampułki to u kogo to kupowałes??/
2
lukasz22791 napisał(a):a przy zakupie dostałes może taką jakby tabletkę do rozpuszczenia w wodzie która czysci zabrudzenia fabryczne????
Łukasz.
Bądź tak dobry i namierz tę tabletkę w internecie i podaj jej nazwę.
pozdrawiam
8
kurcze pomógłbym ale nie pam,iętam jak se to nazywa, pójdz do sklepu i powiedz ze potrzebujesz tabletke, ampułkę do wyczyszczenia nowego akwa i sprtzedawca ci da bo mi dał to jest drogie jak na tabletke ale bez tego ani rrusz!
4
lukasz22791 napisał(a):to zle kupiłes uzywane akwa czy nowe??? bo jak nowe to trzeba taką tablete, ona kosztuje 6 zł jedna i to się daje do pierwszej wody bez ryb oa się rozpusci albo trzeba jej pomóc bo słabo sie rozpuszcza. potem wyfiltrowac wode, wylac ją i dac nową i ja tak zrobiłem, miesiąc nic nie robie z wodą i jest czysta. jak nie dostałes tej tabletki czy ampułki to u kogo to kupowałes??/
Daj linka do tego wynalazku, lub podaj nazwę po której sam dojdę o co Ci chodzi.
8
bumboo napisał(a):lukasz22791 napisał(a):to zle kupiłes uzywane akwa czy nowe??? bo jak nowe to trzeba taką tablete, ona kosztuje 6 zł jedna i to się daje do pierwszej wody bez ryb oa się rozpusci albo trzeba jej pomóc bo słabo sie rozpuszcza. potem wyfiltrowac wode, wylac ją i dac nową i ja tak zrobiłem, miesiąc nic nie robie z wodą i jest czysta. jak nie dostałes tej tabletki czy ampułki to u kogo to kupowałes??/
Daj linka do tego wynalazku, lub podaj nazwę po której sam dojdę o co Ci chodzi.
nie pamiętam nazwy kurcze tak trudno pojąc ale otrzymałem ampułkę która wyglądała jak "narkotyk" taka pigułka w której był proszek
6
Witam,
Filtr na maksa, daj dużo powietrza najlepiej kamieniem i ogranicz światło do 5h na dobę przez klika dni - albo bez światła jak nie masz roślin.
Bakterie kup w płynie i dolewaj co dzień po trochu.
Za kilka dni będzie wszystko dobrze.
Spokojnie to tylko akwarium...
pozdrawiam
Damy radę...
Bob Budowniczy
1
Witam.Mam problem. Posiadam niewielkie akwarium 60l,niewiele rybek i cały osprzęt.Filtr Hailea BT-200.Około 3-4cm(żwirek marmurowy-biały) 0 roślin,9 Neon Innesa,3 molinezje.Po 7-dniach robi mi sie mętna woda.Używam pokarmu-Tropical-Ichtio-vit-płatki.Czy ta mętna woda robi sie od pokarmu??
Proszę o pomoc
40
a jak często podmieniasz wode czy ty czase nie wymieniasz całej wody jak tak to woda musi dojrzeć.wode podmieniaj 30%
12
To najczęściej zniechęca początkujących akwarystów, mnie prawie też...
Woda 1 dnia była czysta taką jak nalałem, wrzuciłem wyparzony i wymyte żwirek, postawiłem częstą skałkę, drugiego dnia woda była taka sama, zaś 3 dnia niestety woda była żółta, za przeproszeniem jak mocz...;/ i jeszcze ten zapach, ale ja czytałem i wiedziałem, że woda musi odstać ok. 2tyg, dodałem troszkę środku typu: Tropical na odkażenie wody w akwarium(ale tylko trochę, bo im mniej chemii tym lepiej), teraz już po 3tyg. woda jest czysta.