7
Zauważyłem, że jeden z moich skalarów nie pływa normalnie, jest bardzo powolny i osłabiony gdy podaję pokarm dopływa powolutku do tafli wody ale odpływa a raczej opada na dno... nie je, siedzi między kamieniami, roślinami ogólnie jest ospały. Inne rybki go nie gonią, co zawsze mi się kojarzyło z chorobą danej ryby ale tak nie jest. Co zatem może jej dolegać? Dane w podpisie są.
Pokarm:
płatki z tropicala
tabletki opadające na dno,
larwy komarów (?) - chyba (takie czerwone malutkie owsiki)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.12.2008, 21:26 {2} przez
Kesi.)
9
może jest mu poprostu ciasno.. i sie załamał
ERROR 404
7
Zgadzam się, podaj ile litrów masz???
7
5
Masz za małe akwarium dla prawie wszystkich Twoich Ryb.
A te małe "owsiki" to ochotka ile razy karmisz na dzień swoje rybki nią?
Koniecznie zrób coś z tą obsadą.
7
rano i wieczorem, albo tylko na wieczór jako dodatek a rano suche płatki. z tym że daję tyle co by to zaraz było zjedzone ewentualnie dokładam niż miałoby to gnić po kamieniach. Ta tylko co... to co ja mam w tym akwarium trzymać?
21
g_kosmider napisał(a):rano i wieczorem, albo tylko na wieczór jako dodatek a rano suche płatki. z tym że daję tyle co by to zaraz było zjedzone ewentualnie dokładam niż miałoby to gnić po kamieniach. Ta tylko co... to co ja mam w tym akwarium trzymać?
Możesz zrobić sobie nonarium albo poszukać jakiś małych rybek
Jeżeli pomoge kliknij w reputacje.
Masz pytania pisz na gg 8458677__
5
no, pewnie skalar się zatruł.. masz przerybione akwarium - obsada do niczego, pewnie filtracja też kiepska, i stąd problemy.
7
filtracja kiepska? na 64L akwarium 100L filtr wewnętrzny z gąbką
14
Najprawdopodobnoej masz zbyt wysoki azot, zatrucie skalara, u mnie wystąpił taki problem zepsuł mi się filtr zewnętrzny i zatruło mi się 40 młodych skalarów i 1 mdorosły dorosły padł ...
reszta na szczęście przeżyła , ale trzeba działać szybko
trzeba stopniowo podmienić wodę na początek 50 %...
w ciągu tygodnia podmień całość ...
masz zbyt słaby filtr ... i nie chodzi o litrarz tylko o ilość ryb ...
jeżeli masz zatrucie tak jak przypuszczam to następne będą kakadu ...
dodam jeszcze tylko tyle że z tych moich ryb które się zatruły kilka już nie doszła w pełni do zdrowia cały czas mają zaburzenia orientacji