20
Jednak nie dowiedziałem się że jak samice składa ikrę to samca nie musi być w akwarium ikra nie została zapłodniona a zjedzona płowa przez drugiego skalara. Matka z odłowu ma swój instynkt i dzielnie broniła ikry trudno dokupię 2 dorosłe skalary może trafi sie tam samiec i zapłodni ikrę.
6
jeszcze musi go samica zaakceptowac... Kurde marzy mi sie para skalarów z odłowu...
Sprzedam dobraną parę skalarów, mozliwy dojazd do wybranych miast: Wrocław, Ostrów, Wrzesnia, Gniezno,Bydgoszcz, Tuchola.
Oddam Brzanke Rekinią dorosła- 17cm. Tylko do duzego baniaka wzamian mogę przyjąc rosliny:D! wiecej na gg 2737822 i pw
9
nowy samiec napewno jej nie zapłodni wogole sie nia nie zainteresuje chyba tylko aby ja zjesc!!
ERROR 404
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2008, 20:41 {2} przez
mati_432.)
14
Morilek napisał(a):Jednak nie dowiedziałem się że jak samice składa ikrę to samca nie musi być w akwarium ikra nie została zapłodniona a zjedzona płowa przez drugiego skalara.
Kurcze za cholere nie rozumiem co chciałeś powiedzieć,
Morilek napisał(a):Matka z odłowu ma swój instynkt i dzielnie broniła ikry trudno dokupię 2 dorosłe skalary może trafi sie tam samiec i zapłodni ikrę.
a co do instynktu, spokojnie samice hodowlane też bronią ikry "dzielnie"
, a ikra musi być zapłodniona zaraz po złożeniu jej przez samicę ...
20
dowiedziałem się że żeby samica złożyła ikrę w akwarium nie musi byś samca
mati wiem ale może się z nim dobierze a zjeść nie zje jest to dzika skalarka i spokojnie poradzi sobie z samcem jak będzie zjadal jej ikre.
0
Nie mam zieloniego pojecia co zrobic z takim fantem ale zauwarzyłem ikre skalarów na żabienicy. Nie chciałbym stracic młodych a juz widze jak sie inne dobieraja do jajeczek. POMÓŻCIE MI PLEASE JAK NAJSZYBCIEJ
5
wyłów ikrę / inne ryby i martw się, jak je wykarmisz.. podaj coś więcej - akwarium, obsada, woda.
0
akwarium 110l
5 skalarów
8lub wiecej nenonek inesa
3kardynałki
3 kiryski nie wiem jakie
1 labeo zielony
2 bocje lochte
1 kosiarka
1 podobna do kosiarki jakis sum to jest
1 sum rekinia
1 mułojad
1 węzyk sumik pisk jakis taki mały nitemperature podwyzyłem własnie do 30 stopni , Rodzice troskliwie sie opiekuja narazie odganiaja inne ryby ale nei wiem co dalej robic.
mam jeszce akwarium 30 litrowe ale bez grzałki i filtra to to by sie nadawałao na kotnik tyle ze cos czuje ze juz mi ikra zgniła bo taka jakas ciemna jest a nie biała
Nie piszemy posta pod postem. Używaj opcji "edycja" posta - Jokeru
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.11.2008, 21:15 {2} przez
Jokeru.)
36
masz wręcz TRAGICZNĄ obsadę więc oddaj połowa ryb się do takiego akwarium nie nadaje, tym bardziej 5 skalarów!:/
9
michnik201985 napisał(a):Nie mam zieloniego pojecia co zrobic z takim fantem ale zauwarzyłem ikre skalarów na żabienicy. Nie chciałbym stracic młodych a juz widze jak sie inne dobieraja do jajeczek. POMÓŻCIE MI PLEASE JAK NAJSZYBCIEJ
Po prostu nic nie rób bo po co Ci młode?Do odchowania narybku skalara potrzebujesz dużego osobnego zbiornika,jest przy tym dużo roboty bo na samym początku nie jest wskazane używanie filtra tylko codzienne podmiany wody,trzeba te rybki wykarmic a potem jak odrosną masz problem co z nimi zrobic bo sklepy jak już chcą to najchętniej za darmo lub za marne grosze.Więc warto tyle zachodu jeśli nie prowadzisz hodowli?