• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

kilka wąznych pytan o kilka roślin

Hej,tak jak w temacie.Zamieszczam kilka fotek

1 pytanie
Na jednej z fotek są zaznaczone nowe pędy roślinki.Roślinka zaczyna sie juz przechylać.Mam te pędy obciąć i posadzić w żwirze na nowo ??
2
Na jednej fotce zaznaczyłem rośline która sie zrobiła czerwona.Dlaczego ??
3
Na kolejnej są zaznaczone liście które się jakoś dziwnie podwijają.Dlaczego sie nie rozwija ??
4
Następna przedstawia nowo zakupioną roślinke niestety w koszyczku.Mogę ją zasadzić w żwirku ?? Jest roślinką mało wymagającą ??
5
Nastepna fotka pokazuje małe pędy innej roślinki.Jak podrosną moge podciąć i sadzić na nowo ??
6
I dlaczego ryby mi jedzą rośliny ?? Mam pokarm roślinny.

Jeśli to możliwe to prosze o szybką odpowiedz bo dzisiaj chce sie zająć gruntownym odmulaniem i roślinami

Ps-światło mam 18w włączone ok 10 godz dziennie

Załączone pliki Miniatury

więc tak.witam.mozesz przesadzać je żaden problem jak są widoczne odnóżki.żeby ci roślinki ładnie rosły proponuję co2 (może być bimbrownia)jakieś mikro ,makro.co do światła to masz za słabe na te rośliny zmień na mocniejsze świetlówki.jakie w ogóle masz akwa ile litrów bo nie widze żeby było napisane?

Mam 60l.Tą roślinę dzisiaj kupiłem w ciemno bo mi sie podobała.Reszte roślin doradził mi doświadczony akwarysta jak kupowałem akwarium.Powiedział ze powinny ładnie rosnąć.Kupie za jakiś czas mocniejszą świetlówkę tak ponad 20w.Ta roślinka którą chce podciąć rozwija sie w bardzo szybkim tępie ;D

no i ok.przesadzaj ją i tyle i moment w akwa będzie ładny busz.zrób sobie bimbrownie do tego są tu tematy .wpisz w szukaj.no i zmień tę świetlówke bo to b.ważne.

Ta roślina co Powiedziałeś że jest czerwona to ona sama z siebie ma czerwony spód liści.

Tą rośline z pędami popodcinałem i posadziłem zobaczymy jak to wyrośnie.A tą w koszyku przestawiłem i zakryłem koszyk kamieniem ;D czekam na odp na reszte pytan Pozdrawiam

Wyjmij z koszyka i Posadź bez.

Zrobie tak przy następnej podmiance wody ;D

to nie robi różnicy czy teraz czy póżniej im szybciej tym lepiej.szybciej ci się roślina ukorzeni,a w tym koszyku nic nie wiadomo.

Skocz do: