• 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Idiotyzm i głupota sklepów zoologicznych (a właściwie ich klientów)

ja byłem ostatnio w sklepie po pokarm wchodzę a tam pani sprzedawczyni sprzedaje zbiornik 2,5l (kula) i welona Tongue
Mówię że to akwarium nie nadaje się na żadną ryba a tym bardziej na welonkę !
To zaczyna się ze mną kłucić wkurzyłem się i wyszedłem bo chamstwa nie zniese Big Grin

"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki"

Ech Ci w sklepach to tylko żeby sprzedać i wziąć kasę nie zastanawiają się w jakim stanie ta ryba u nich przebywa.(oczywiście są wyjątki sklepów)
Ja też spotkałem się z okrucieństwem jak niedoświadczony sprzedawca łapiąc mi wielkopłetwy i po wyjęciu łapaka z akwarium ryba wyskoczyła i spadła na betonowe kafelki po czym umarła a przecież wystarczyło zasłonić siatkę ręką;/

Albo w sklepie widziałem też takie małe płytkie akwaria-tearia dla żółwi czerwonolicych a tam pływały 3 malutkie biedne przestraszone gupiki .....

Ja mam tyle szczęścia że mam dobry sklep zoo ale niedaleko mnie też jest taki co trzymali chyba z 50 bojownikow w jednym aqua ...naserio mówię

._.

!!!!!!!!!!!!!!!To aż nie możliwe!!!!!!!!!!!!!może to nie były bojki?

A tak na wiasen to było nawet w wiadomościach że jakiś sklep w warszawie trzymał np.psy w klatkach w których nawet stanąć nie mógł piesek, ryby bez tlenu w małych akwariach, papugi zdechnięte itp;/

u mnie tez mam szczęście bo w mieście jest 5 sklepów:>

Ja serio mówię umiem rozpoznać bojownika nie Smile

._.

To aż niewiarygodne albo te bojki nie wiedziały już którego gryźć.
A ile gdzieś to akwarium było litrowe?

Wiecie. Zazwyczaj samice bojowników są trzymane w jednym akwarium Wink

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Byłam kiedyś świadkiem następującej sytuacji :

Do sklepu wchodzą dwie panie, jedna bardziej rozmowna druga odrobinę mniej. Ogólnie panie bardzo chciały ze mnie i z koleżanki zrobić świadków Jehowy Wink
Jak zorientowały się, że wiele w tej kwestii nie wskórają zaczęły się rozglądać po sklepie.

- a co to jest ?
- węgorz elektryczny
- ale jak to ?
- po prostu
- ale on jest żywy czy elektryczny?
- żywy, to taki gatunek
- aaaa.... (chwila milczenia)
ale to gdzie go się do prądu podłącza?

Gdybym nie widziała tego na własne oczy, w życiu nie uwierzyłabym, że są na świecie tacy spryciarze Big Grin

Jak widać nie zawsze sprzedawca jest debilem.
Pamiętajcie, że sklepy akwarystyczne rządzą się tymi samymi prawami, co wszystkie inne. Każdy dba o swój interes, więc tak jak już było mówione, na pytania odpowiadajmy sobie sami Wink

przedwczoraj koleżanka kupiła dla córeczki 6 litrowe akwarium.
koleżanka nie mając pojęcia o rybkach zdecydowała się na propozycję sprzedawczyni, że do tego akwarium najlepiej będzie pasowała rybka z małymi wymaganiami....................... Welon.
Bez komentarza
zaznaczam akwarium sześcio litrowe!!!!!!!!!!!!SadSadSad

Ja dzisiaj będąc w sklepie widziałam jak jakaś kobieta zachwyciła się skalarami ,tak bardzo się zachwyciła że od razu chciała kupić akwarium 25l. Sprzedawca na to
- oo ale w takim akwarium to pani tylko 5 takich rybek będzie mogła trzymać

Sad

Skocz do: