• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co to za roślina ???
Question 

Mam pytanie co do tej rośliny.Kupiłem sobie ją 3 misiące temu w doniczce i zauwazyłem taką samą w zoologiku.Pani ze sklepu powiedziała , że to roślina , która może żyć w dobrze napowietrzanym akwa i nazywa się "dracena"Sad.Czy ktoś ma z nią jakieś doświadczenie , i czy ktoś zna jej prawdziwą nazwę?

Tak, jest to odmiana draceny. W pełnym zanurzeniu nie wytrzyma długo, po prostu zgnije, więc do akwarium nie nadaje się. Można za to hodować w terrarium lub paludarium, a najlepiej w doniczce jako roślinę pokojową.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Dzięki ale w zoologicznym w akwa siedziała cała i nie gniła Sad

Bo była tam krótki czas

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Możliwe . Dzięki za pomoc

Mao106 bo ona tam jest góra 2-3 dni i jakiś naiwniak ją kupi. Na dodatek drożej niż jakby ją w ogrodniczym kupił.
Nie daj się wrobić w rośliny doniczkowe.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

W zoologicznym może postać dobrych parę dni. Wytrzyma nawet dość długo pod ziemią, a zawsze się znajdzie ktoś kto ją kupi. Potem się dowie, że ma kiepskie warunki w akwarium i kupi kolejną roślinkę i nawozu i po kilku dniach od nowa. Interes się kręci..

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

mnie też tak raz wrobili (tylko że z ophiogon japionca czy jakoś tak Wink) po tygodniu roslinka zgniła.

Ale jest w tym pewna ciekawostka . Na zdjęciu widać dwie małe grządki obok ich "matki".Obie grządki trzymałem w akwa 2 miesiące i zadna nie zgniła Wink

a po 2 miesiącach.... zgniłaBig Grin

Skocz do: