• 1 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OKRZEMKI - Wszystko na temat okrzemek i ich zwalczania - brązowe glony - brązowy osad

Zgadzam się z Kesi. Okrzemki powstają w wyniku słabego oświetlenia.

Tanganika 112l w przygotowaniu

Akwarium w 25 litrów żarówka energooszczędna 40 watt nawóz Planta gainer
NIe mogłem zrobić zdjęcia, na moich roślinkach są takie brązowe glony i takie "włoski, które rosną na listkach.
Jak się tego pozbyć, co jest przyczyną>? Jaka rybka lub krewetka to dobrze wyczyści?

Na pewno 5l,?,a nie czasem 50?Jaki ten nawoż, bo są różne pg.Opisz dokładniej to poznamy przyczynę

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Sory już poprawiłem.
Planta gainer Classic parametry nie wiem jakie są rybki bojownik i 5 gupików,

Mam dokładnie 2 te same rodzaje glonów i nie wiem już jak je zwalczać. Zmniejsze światło to wyłazą brązowe. Zwiększę światło, wyłażą zielenice xD

tjaaaaaaa......

No 40 W na 25l to trochę przesada z nawozów tylko mikro a że swiatła dużo to pewnie brak makro i glonki gotowe

Młode ampularie do oddania !!!

Za malo światła(żarówka nie jest tak wydajna jak świetlówka), nawożenie mikro=glony.Zmień światło to okrzemki padną(te brązowe).Dostosuj nawożenie do światła i zbiornika, to po pewnym czasie zagłodzisz krasnorosty.W skrócie:zmienć światło, daj makro, zmniejsz mikro

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Ja daje makro 0,1 ml na 25L, oświetlenie 11W, podmiany co tydzień...nie kapuje co się dzieje.

tjaaaaaaa......

Jakie macie widma światła i Ra w tych świetlówkach.
Być może w tym tkwi błąd.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

trochę się robi bałagan dwie osoby pytają o to samo
Zarówka energooszczędna i świetlówka to chyba ten sam przelicznik moim zdaniem sam miałem w 25l 11W i wszystko było dobrze a nawet lepiej niż w dużym PietroPLsz a co tam masz w akwa piszcie więcej bo tak to tylko można wróżyć z fusów

Młode ampularie do oddania !!!

Skocz do: