• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przymocować mech / mocowanie mchu do podłoża, korzeni, kokosów.

Siemka mam mech jawajski i korzeń chciałbym to połączyć. Jak to można zrobić ?? Myślałem nad owinięciem Cienka nitka tego mchu naokoło korzenia jak już przyrośnie nitkę można odczepić albo sama sie rozpuści zależy ile tak musi być przypięte ??

Dobrze kombinowałeś. Wyjmij korzeń z wody (będzie łatwiej manipulować) i połóż na nim mech. Owiń mocno nitką (ew. żyłką - polecam jednak nitkę) i wsadź z powrotem. Nie będziesz musiał zdejmować nitki - po co. Jak mech się rozrośnie to nie będzie tego widać.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Wielkie dzieki Big Grin
pozdro

korzeniem przycisnąć i trochę żwirku czy piasku na korzeń i mech

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

Jokeru napisał(a):Dobrze kombinowałeś. Wyjmij korzeń z wody (będzie łatwiej manipulować) i połóż na nim mech. Owiń mocno nitką (ew. żyłką - polecam jednak nitkę) i wsadź z powrotem. Nie będziesz musiał zdejmować nitki - po co. Jak mech się rozrośnie to nie będzie tego widać.

Jokeru ma racjęSmile Tayson też miał dobry pomysł ale trochę" ryzykowny "...

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
Smile 

Witam, mam pytanie-jak posadzić mech jawajski-ma pływać czy rosnąć na korzonku? Pytam, bo kupiłam sobie pierwszą sadzonkę i się zdziwiłam, ponieważ myślałam, że będzie pływał przy powierzchni, tymczasem mech opadł na żabienicę sercolistną. Co mam zrobić? Pozdrawiam i dziękuję za każdego posta Cool Smile.

go sie nie sadzi po prostu przyłóż go kamieniem do dna.

powiem Ci że on ładnie potrafi obrosnąć kokosa : ]

Witam-P@weł, WIELKIE DZIĘKI! Może faktycznie posadzę go na kokosie, mam ich kilka dla pielęgniczek, ale mimo wszystko spróbuję posadzić go troszkę inaczej, bo ma rosnąć w kotniku. Pozdrawiam.

Ciesze się że mogłem pomuc;>

Przywiąż go żyłką do korzenia lub czego tam chcesz. Po jakiś 2 tygodniach jak sie rozrośnie możesz delikatnie zdjąć żyłkę.

Skocz do: