• 1 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OKRZEMKI - Wszystko na temat okrzemek i ich zwalczania - brązowe glony - brązowy osad

hihi dobre u mnie jest troche inna sytuacja bo moje glonojady są angielskie wiec mam nadzieje ze nie beda leniuchowac jak dorosną. Sam obecnie jestem w Anglii i moja załoga zbiornika jest angielska Smile wiec raczej za 4.50 nie kupie glonojada tylko za 4 funty Smile

a co do tych otosek to one rosna duze ???

nie duże nie rosną mają zaledwie parę cm.mój ma ok.4cm

a to spoko narazie glonojady daja rade wczoraj odlalem kranowy do odstania ale pewnie jeden dzien to za malo prawda??

Spokojnie wystarczy jakbyś podłączył do tej wody napowietrzacz to by było o wiele lepiej

sprawdzałem tą technikę z wodą i napowietrzaczem ,przez całą noc napowietrzacz chodził w baniaku z odstaną wodą i nic nie wytrącił.tą teorie to o gacie obić.

wiec mniej wiecej jak w standarcie mam odlanej tak 40l wody wiec potrzymam ja tak z 5 dni i pozniej sposzcze ze zbiornika 20-30% i doleje Smile a wczesniej co jeszcze zrobilem maja te okrzemki juz o ktorych niewiedzialem ze sa to one mialem fajny korzen i myslalem ze to od niego ale to raczej niemozliwe prawda wiec moge go spokojnie wsadzic spowrotem
???

czy woda ktora stoi mi juz 3 dzien jest gotowa do podmianki??? bo mam taka ochote to dzisiaj zrobic

Ja już wlewam jak stoi 24godz. ale zawsze wlewam uzdatniacz i jest dobra jak chcesz to wlewaj

mam jakies chemikalia do usuwania chloru itp angielskie badziewie mówią ze jak to wleje to po godzinie moge wpuszczac ryby hihihi

Skocz do: