• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MĘTNA WODA - PYTANIA I ODPOWIEDZI TUTAJ -ZAPRASZAMY!

ja też mam takie problemy woda robi mi się biała,a w ogóle coś filter nie tak chodzi 1tyg pochodzi później zwalnia obroty aż w ogóle przestaje chodzic i i musze go dokładnie czyścic

#Wally91: Ortografia się kłania

53l
3xneonki
2xplatki
2xmolinezje
10xgupik
1xglonojad syjamski

To pewnie masz duże zanieczyszczenie wody.

Nie sypiesz za dużo pokarmu albo czego innego?

Witam dzisiaj ogladam moje aqwa i widze ze woda sie zrobila metna,na czytalem sie na forum,zrob to zrob tamto mnie interesuje DLACZEGO woda metnieje??? wszystkie mozliwe przypadki.

ile masz litrów akwa, napisz obsade, ile dziennie i ile karmisz swoje ryby.
być może przekarmiłeś ryby?
od kiedy masz akwa?

głupoty gadacie. mleczne zabarwienie wody to najzwyklejszy w świecie zakwit pierwotniaków, nie żadne nieczyszczenie. zwykle sprawdza się zaciemnienie akwarium na 3 dni i nie karmienie rybek w tym czasie, potem możesz dodać preparatu Sera Nitrivec, który pomaga odzyskać w akwarium równowagę biologiczną. na przyszłość: nie wymieniamy całej wody, tylko część, wkład z filtra płuczemy w wodzie z akwarium, NIE dodajemy wybielaczy do wody i innej chemii, nie przekarmiamy ryb, a nie będzie mleka.

Cytat:ja też mam takie problemy woda robi mi się biała
Smile 

WIKIII mam 100l.akwarium dopiero 9dni,na razie 2 otoski i 2 krewetki,slimaka .help!!!

a wypłukałeś żwir przed wrzuceniem do akwarium? jeśli nie, masz tutaj powód, jeśli tak, to
a) masz zakwit pierwotniaków spowodowany brakiem dojrzewania akwarium
b) masz niemiłosiernie dużo syfu w akwarium, spowodowane tym samym

O to mi chodzilo dziekuje pieknie

Prezes156 napisał(a):Może to być tez wina kamieni jeśli nie zostały dobrze wyczyszczone przed włożeniem do akwarium...

Dokładnie żwir trzeba najlepiej dobrze wygotowac a pozniej starannie wypłukac a i tak czasem przy dojrzewajacym akwarium woda moze byc lekko zmętniała póki nie przefiltruje jej filtr odpowiednio dużo razy

Skocz do: