• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):lepsza strzykawka bo ,żeby do takiego filtra podłączyć to trzeba założyć klosz u dołu wylotu tego filtra i pod ten klosz podłączyć wężyk od bimbrowni.trochę skomplikowane ,ale jak coś to mam link jak to zrobić.

To ja poproszę ten link Smile

Dobra idę spać będę jutro koło 15 Smile

http://www.holendry.republika.pl/co2/dyfuzja_co2.html po niżej masz wszystko opisane i pokazaneSmile

Witam zrobiłem sobie bimbrownie i podlączyłem ja pod wlot do filtra kaskadowego gaz bedzie przechodzil przez wirnik a moje pytanie brzmi czy nie uszkodzi sie cos?

Załączone pliki Miniatury

Oddam suma rekiniego za darmo.

adam364 napisał(a):Witam zrobiłem sobie bimbrownie i podlączyłem ja pod wlot do filtra kaskadowego gaz bedzie przechodzil przez wirnik a moje pytanie brzmi czy nie uszkodzi sie cos?

wydaje mi się ,że jak będzie się dostawać co2 przez wirnik, to będzie ci dziwnie chodził,a czy sie coś stanie nie mam pojęcia na prawdę nigdy nie miałem kaskady więc się nie wypowiadam za głęboko na ten tematSmile

juz podłączyłem a to musi wciagle czy tylko czasami puszczać te bąbelki?

adam364 napisał(a):juz podłączyłem a to musi wciagle czy tylko czasami puszczać te bąbelki?

najlepiej by było jak by ci chodziło na okrągło.2,3 bomb.na sek.u mnie chodzi 24na dobę i w nocy.tylko jak włączysz napowietrzacz to ci wytrąci co2.i nici z co2.tak to jest.

o kurcze to moj patent nie wyda ehh bo bedzie głośno chodzić jak jeszcze można podłączyć?

adam364 napisał(a):o kurcze to moj patent nie wyda ehh bo bedzie głośno chodzić jak jeszcze można podłączyć?

pod kamień napowietrzający ,pod turbine jest tam na wylocie taki dziubek na szlaufik to pod niego.zaraz coś ci wkleję ciekawego.
taki patent tez jest ok.

teraz jest pod wewnętrzny podłaczone jest ok ale głośo a moze podłączyc bezpośrednio jak brzęczyk idzie pod kamień?

Załączone pliki Miniatury

adam364 napisał(a):teraz jest pod wewnętrzny podłaczone jest ok ale głośo a moze podłączyc bezpośrednio jak brzęczyk idzie pod kamień?

głośny bo co2 sie dostaje.możesz podłączyć pod ten kamień bez pośrednio tak jak napowietrzacz.ale i tak jest ok.

adam pozwól, że się podczepię pod Twój temat
Zamierzam robić jutro lub w tygodniu bimbrownie. Mam napowietrzacz, czy mogę go wyłączać i rybą nic sie nie stanie? mam filtr zewnetrzny AQUAEL UNIMAX Professional 250 i on nie daje powietrza. Sad Co mam teraz zrobić?

Skocz do: