64
Skoro już są tam rok to skarłowaciały.. "Glonojad" po roku też powinien mieć powyżej 10 cm..
Gratuluje i miłego widoku jak ryby będą rozrywane od środka przez własne wnętrzności.
"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"
[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]
No niestety niektórzy jak kupują rybki to nie wiedzą, że ryba lubi (i powinna) czasem urosnąć i wtedy tak jest, że karłowacieją. Spotkałem się nawet z ciekawą opinią w zoologu, że "ryba dostosowuje swoją wielkość do warunków w jakich żyje". Czyli małe akwarium- mały skalar, duże- duży skalar. I właśnie dlatego jak ktoś w jakimkolwiek temacie pisze, że "pan/pani w sklepie powiedziała, że te rybki się nadają" to na 99% obsada będzie do d..y.
12
A może po prosu nie wyparzyłeś kokosa odpowiednio?
30l ogólne
3
Molinezje zostały wpuszczone później i były malutkie. A glonojad - zmierzyłem go dokładnie i ma 13

Muszę go wymienić na mniejszego w sklepie.
Kokosa wygotowałem ze 3 razy i już mętnienie prawie znikło.
(26.12.2013, 17:05)agarwaen napisał(a): COO?? Molinezje dorastają czasem do ponad 10cm. Coś z nimi nie tak. Ile maja lat?
z 4-5 miesięcy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.12.2013, 12:04 {2} przez
djmrowa.)
3
Glonojada raczej nie wymienie na gatunek który podałes, bo w mojej miejscowości jest taki prymitywny sklep

Dobra to zapytam jeszcze: Czy 2 molinezje i 7 neonków moze zostać ?
Co zmienic i na jakie ryby ?
Tak jak napisałem: żadna z posiadanych przez Ciebie ryb się nie nadaje. To, że neon jest mały to nie znaczy, że starczy mu małe akwarium. Jestem zdania, że 50l to takie minimum a neony pięknie wyglądają w baniaku typowo roślinnym a takiego raczej nie posiadasz. To zresztą rybka stadna a 7 sztuk to trochę mało. Sklep może i prymitywny ale gdzieś chyba rybki kupują to może niech Ci zamówią otosy jak szukasz ryby glonożernej. Glonojady są w każdym sklepie ponieważ przyjęło się, że glonojad zjada glony i musi być w każdym akwarium co jest oczywistą bzdurą bo wcale tak chętnie glonów nie zjadają jak są dorosłe i nie chodzi też o to by je w kółko wymieniać na mniejsze.
Może razbory galaxy by Ci się podobały albo szczupieńczyk karłowaty? Tak czy inaczej akwarium tej pojemności nie daje wielkiego pola do popisu na temat obsady. A myślałeś może nad zrobieniem krewetkarium? Krewetki dają równie wiele radości (a może i więcej) z hodowli co ryby.
64
Do 25 l najlepiej wpuść sobie bojownika i 10 krewetek rc a za glonojada niech robi twoja ręka z gąbką żadna ryba ci czyścic nie pomoże
"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"
[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]
3
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
12
Najlepiej będzie jak właśnie wymienisz wszystko na bojownika (samca) i do tego 3 otoski lub 7-8 krewetek Red Cherry i będzie naprawdę OK
30l ogólne