• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak zrobić pokrywę do 18l akwarium ?

Siemka mam takie pytanko doradźcie jak mogę zrobić oświetlenie do akwarium o takich wymiarach 37x19x26 to jest 18Litrów bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej pokrywy.

A co chcesz trzymać w tym akwarium ?

sa w sklepie elektrycznym sa takie zabudowane swietlówki. zrobisz jakis stojak i git bedzie.

Oddam suma rekiniego za darmo.

WERWOLF napisał(a):A co chcesz trzymać w tym akwarium ?

to jest kotnik szczególnie dla glonojadów

moim zdaniem takie małe akwarium nie nadaje się na kotnik, pomyśl jak tam będzie narybek i dasz jakiś filtr... będzie taki ruch wody, że narybek zginie w parę minut. zamiask kombinować z pokrywą kup większe akwarium. (np ja miałem kotnik 40l.) a zamiast pokrywy można zastosować pojedynczą świetlówkę ze stojaczkiem, napewno wyjdzie taniej.

ja zrobilem pokrywe z plyty OSB do tego szafke pod to akwa zrobilem tez z plyty calosc nawet nawet sie prezentuje Smile pod pokrywe przykrecilem 2 x 8 W swietlowki do tego tasma odblyskowa i jest ok Smile

WERWOLF Przesadzasz z tym ruchem wody.
Zawsze można dać filtr gąbkowy i małą grzałkę z termostatem.
Można też spokojnie dać kaskadę o niedużej wydajności i założyć na wlot gąbkę z drobnymi oczkami.
http://www.allegro.pl/item655373479_prom...n_150.html
Zresztą glonojady 2cm już idą na sprzedaż to 18l im spokojnie wystarczy.

Oświetlenie możesz zrobić ze spienionego PCV (lepsze i lżejsze od OSB), a oświetlenie ze świetlówki kompaktowej niezintegrowanej albo T5 8W.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Ja zrobiłem z desek od skrzynki po owocach. Muszę tylko polakierować i okleić. Świetlówki 2x 8w t5:

Big Grin 

Prawie jak klapa juwela he heBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin;D

Skocz do: