piotrek9.13 te roślinki mam na tyle zbiornika muszą się trochę rozrosnąć bo mam małe sadzonki a co do mchu Sebancisz czekam na przypływ gotówki chce kupić spory korzeń dosyć gruby
z licznymi odnogami , gałęziami wtedy obwiąże go mchem poszukam jakiegoś mchu o jasnej zielonej barwie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2012, 10:49 {2} przez Cichy82.)
Roślinki sie przyjęły puszczają nowe liście , odnogi a co do ryb docelowo:
2 x Skalar
2 x P.Ramireza
4 x Żałobniczki (tetry czarne)
5 x Otoski
8 x Kirysek
10 x Neonek
Na tył dojdzie tło szukam czarnej foto tapety z widokiem na Limnophi będzie się uzupełniała z roślinami które już mam posadzone w akwarium
A miałeś je kiedykolwiek? Wątpie.
Skalary to ryby które potrzebują min. 80cm długości, a wysokość powinna mieć conajmniej 50cm. Nic wiecej nie trzeba, nie rosna zbyt duże... Najlepiej to niektórzy by wrzucili 2 microrasbory galaxy i wmawiali że i tak widzą tłok...
(26.11.2012, 18:29)Saletra napisał(a): A miałeś je kiedykolwiek? Wątpie.
Skalary to ryby które potrzebują min. 80cm długości, a wysokość powinna mieć conajmniej 50cm. Nic wiecej nie trzeba, nie rosna zbyt duże... Najlepiej to niektórzy by wrzucili 2 microrasbory galaxy i wmawiali że i tak widzą tłok...
Jeszcze nie miałem ale słucham rad doświadczonych forumowiczów a ciebie za takiego nie uważam.
Jedni piszą że mogą być w takim akwarium inni że nie skalary kupowałem prosto od ich hodowcy powiedział śmiało akwarium jest odpowiednie mogło by być dłuższe lecz te 80 cm im wystarczy a tym bardziej te akwarium jest odpowiednie ze względu na jego wysokość dłuższe i większe będzie na własnym M .
(26.11.2012, 18:29)Saletra napisał(a): A miałeś je kiedykolwiek? Wątpie.
Jeszcze nie miałem ale słucham rad doświadczonych forumowiczów a ciebie za takiego nie uważam.
Właśnie pokazałeś jaki doświadczony jesteś. Teoria a praktyka to 2 różne rzeczy , i nic dziwnego że jak czyta się twoje posty to widać że googlami zajeżdża bo o rybach nie wiesz nic. Ciekawe kogo znasz doświadczonego forumowicza, zgaduje że teraz będziesz wymyślał i się gnębił przez 10minut , ale faktycznie, lepiej udawać cwaniaka który słucha 'rad doświadczonych forumowiczów' , sorry nie mogę z tego .
Już spokój dzieci
Mimo, że akwa wysokie to jednak za krótkie i nic by tu nie pomogły te 20 cm czy 40 cm więcej. Jestem tego samego zdania co apri , 150x50x50h to minimum. Ale przecież ja się nie znam, bo nie trzymałem skalarów
(29.11.2012, 16:25)Dawid N napisał(a): Już spokój dzieci
Mimo, że akwa wysokie to jednak za krótkie i nic by tu nie pomogły te 20 cm czy 40 cm więcej. Jestem tego samego zdania co apri , 150x50x50h to minimum. Ale przecież ja się nie znam, bo nie trzymałem skalarów
To chyba był zbiornik na altumy 200 240l to moim zdaniem na skalary wystarczy
Jak na razie mam inny zmartwienie niż te 20cm więcej dla skalarów otóż filtr coś nie domaga węże czyste filtr wyczyszczony a z deszczownicy leci jak z ........ nie będę się wyrażał nie wiem może zrobiłem zbyt wielkie otwory w niej bo co 2-gą dziurę przewierciłem wiertłem (5) no ale to było przystosowane tak do tego 60L akwarium hmm zmiana deszczownicy na nową??