• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112 - ogólne] - seiz

80x35x40
oświetlenie: 2 x 18 T8 IRIS
filtr: Atman JKA-IP201 200-400l
ogrzewanie: Atman JKA-H50W
obsada:
fauna
1 x zbrojnik niebieski
3 x tetra czarna
1 x kotna samica gupika
11 x narybku gupika
1 x ampularia
2 x świderek
flora
moczarka kanadyjska
zwartka
rogatek i reszty nie wiem bo w sklepie nie było nazw tylko ceny
parametrów nie znam Sad nie robiłem testów
start 10.11.12 Smile
w planach: dokupić jeszcze kilka tetr, kilka świderków,
dosadzić coś na przód - Eleocharis parvula i Glossostigma elatinoides, raczek Cambarellus Patzcuarense Orange

tak wogóle to witam wszystkich

Witamy. Po pierwsze wybierz ten biały piasek z przodu to ci się wymiesza i nie będzie wygladało za ciekawie. Trochę za wczas na wpuszczenie rybek nie dokupuj już jakieś 2 tyg żadnej rybki poczekaj i obserwuj.

Ja bym dołożył jeszcze jedną świetlówkę bo przy tym świetle to mało ci ci będzie rosło ale ogólnie jak na początek akwarium przyjemne

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Tak jak przedmowca akwa przyjemne ale co wy ludzie macie z tymi bialymi wyspami Smile ogolnie zbiornik na +

Przełamałbym tą wszechobecną zieleń jakąś czerwienią i byłoby ok. Może jakiś trawniczek i przepiękny masz zbiorniczek. Hokus pokus Smile
Troszkę za wcześnie na ryby, no i ta wyspa nie w moim klimacie, ogólnie podłoże nie w moim klimacie, wolę piach.

Channidae-Wasze ryby są dla moich pokarmem

Moje filmy

Dzięki za uwagi Smile
- plaża czy wyspa jak kto woli narazie zostaje bo świderki sobie ją upodobały i zakupuja się w białym piasku,
- lepiej będzie zamiast dokładać kolejnej świetlówki, wymienić 18 na jakieś mocniejsze? mniej kombinowania.
- zieleń była przełamana kolorem i to czerwonym, ale jak poczytałem o tym zielsku to się okazało że nie jest do akwa i się rozpadła po 3 dniach Sad
- trawnik oczywiście będzie Smile

Dłuż na środek 2 planu jakąś średniej wielkości kryptokorynę. Rośliny z tego gatunku nie wymagają nadzwyczajnego oświetlenia i rosną dobrze w każdych warunkach.

Skocz do: