25.08.2012, 23:35
Witam serdecznie.
Chciałbym przedstawić Wam zdjęcie akwarium wraz z moim pupilem
a)

b)
Akwarium to standardowe 112l o wymiarach 80x35x40h
c)
Wyposażone jest w filtr zewnętrzny Aquael midikani 800 oraz standardową pokrywę, ogrzewania brak.
d)
Głównym mieszkańcem jest Erythrinus erythrinus blue, a "gościnnie" występują różnego rodzaju rybki mieszczące mu się do paszczy
Zbiornik w większości obsadzony jest Vallisnerią oraz kryptokoryną karbowaną, reszty roślin nie zidentyfikowałem jeszcze. Po tafli wody pływa spora ilość pistii.
e)
Parametrów wody dawno nie mierzyłem, ale muszę to zrobić jutro gdyż dziś dodałem liści dębu oraz kilka szyszek olchy.
Jak dobrze pamiętam to pH 7,8 , NO3 20 , NO2 0 , a twardość ok. 15
f)
Zbiornik istnieje około 1,5 miesiąca, ale wilczek pływa od około 3 tygodni.
Ryba karmiona jest żywcem, który jest w stanie wcisnąć sobie do pyska. Jada również dżdżownice, czasem krewetkę i mrożone kostki robaków.
Kilka fotek jegomościa

Zapraszam do oceniania i zapodawania sugestii względem aranżu.
Pozdrawiam Dawid
Chciałbym przedstawić Wam zdjęcie akwarium wraz z moim pupilem
a)

b)
Akwarium to standardowe 112l o wymiarach 80x35x40h
c)
Wyposażone jest w filtr zewnętrzny Aquael midikani 800 oraz standardową pokrywę, ogrzewania brak.
d)
Głównym mieszkańcem jest Erythrinus erythrinus blue, a "gościnnie" występują różnego rodzaju rybki mieszczące mu się do paszczy
Zbiornik w większości obsadzony jest Vallisnerią oraz kryptokoryną karbowaną, reszty roślin nie zidentyfikowałem jeszcze. Po tafli wody pływa spora ilość pistii.
e)
Parametrów wody dawno nie mierzyłem, ale muszę to zrobić jutro gdyż dziś dodałem liści dębu oraz kilka szyszek olchy.
Jak dobrze pamiętam to pH 7,8 , NO3 20 , NO2 0 , a twardość ok. 15
f)
Zbiornik istnieje około 1,5 miesiąca, ale wilczek pływa od około 3 tygodni.
Ryba karmiona jest żywcem, który jest w stanie wcisnąć sobie do pyska. Jada również dżdżownice, czasem krewetkę i mrożone kostki robaków.
Kilka fotek jegomościa

Zapraszam do oceniania i zapodawania sugestii względem aranżu.
Pozdrawiam Dawid