• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetka filtrująca - jakieś specjalne warunki czy coś? ;3

(29.08.2012, 14:18)RastaK napisał(a):  A właśnie, jeśli już zeszliśmy na RC, jakie najlepiej kupić im roślinki?

kwestia upodobań, ale najlepsza niska i o małych liściach, jeśli same krewetkarium, to tylko połowa max zarośnięta, więcej nie potrzeba.

Drobnolistne rośliny i uwielbiają jeść glony z mchów

Nie jestem pewna jaką mam lampkę, ale byłam dzisiaj w zoologicznym i pan powiedział mi, że potrzebowałabym dwóch takich żarówek, żeby urósł mi mech lub trawnik. Z tym, że moja jest wbudowana w pokrywę :/ mogę coś zrobić, żeby mieć te roślinki? podobają mi się krewetki, ale na samym piasku ich nie będę trzymać :3 za to dokupiłam kabombę. Ona ma małe listki, czyli się nadaje, tak?

Rastafari.
Heil Sellasie.
Jah!

<3 Mała <3 Gańdzia <3 Bakagentka <3 Rastak <3 Pan Mołstejsz <3 Kreweta <3

(29.08.2012, 18:06)RastaK napisał(a):  Nie jestem pewna jaką mam lampkę, ale byłam dzisiaj w zoologicznym i pan powiedział mi, że potrzebowałabym dwóch takich żarówek, żeby urósł mi mech lub trawnik. Z tym, że moja jest wbudowana w pokrywę :/ mogę coś zrobić, żeby mieć te roślinki? podobają mi się krewetki, ale na samym piasku ich nie będę trzymać :3 za to dokupiłam kabombę. Ona ma małe listki, czyli się nadaje, tak?
owszem nadaje się, ale nie jest niska, nie powiedziałaś czy beda same czy z rybkamiCool

JESTEM DZIEWCZYNĄ! ;O z rybkami, chyba że kupię sobie w końcu to 100 l, wtedy same ;3

Rastafari.
Heil Sellasie.
Jah!

To jak z rybkami to musisz dać takie żeby ci nie zjadły ale mchy spokojnie ci się rozrosną przy niskim świetle

(29.08.2012, 20:36)RastaK napisał(a):  JESTEM DZIEWCZYNĄ! ;O z rybkami, chyba że kupię sobie w końcu to 100 l, wtedy same ;3
wybacz, avek mnie zmyliłTongue

Dobrze dobrze ;D
chciałam dodać, że Krewecie się odmieniło i siedzi przy wylocie filtra ;D jezenie szuka ;D

Rastafari.
Heil Sellasie.
Jah!

(30.08.2012, 14:15)RastaK napisał(a):  Dobrze dobrze ;D
chciałam dodać, że Krewecie się odmieniło i siedzi przy wylocie filtra ;D jezenie szuka ;D

jak szuka, to tylko na dnie chodzi. Na filtrze zbiera papuWink

A no to głodna nie chodzi ;3 już siostra się nie chce od szyby odkleić, bo krewetka na widoku ;3

Rastafari.
Heil Sellasie.
Jah!

Skocz do: